Varga Mihály: Az egészségipar a magyar gazdaság egyik kitörési pontja

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségiparnak, ami a magyar gazdaság egyik kitörési pontja – mondta a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a 77 Elektronika Kft. Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központjának átadó ünnepségén.

Varga azt mondta, hogy az orvosi eszközök és berendezések gyártásában világviszonylatban is rendkívüli a verseny, ezért is kiemelkedő teljesítmény, hogy egy magyar cég képes nemzetközi sikereket elérni ezen a területen, ezt segítheti az orvos-diagnosztikai berendezések fejlesztésére létrehozott központ, amit egy családi cég több mint 1 milliárd forintos befektetéssel valósított meg.

A teljes egészében magyar tulajdonú high-tech vállalkozás több mint 90 országba exportál, és a kutatás-fejlesztési tevékenysége egybeesik a kormány versenyképességet és hatékonyságot javító célkitűzéseivel – mondta Varga. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.