Varga Mihály: Az egészségipar a magyar gazdaság egyik kitörési pontja

2017 október 27., péntek 9:51
131

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségiparnak, ami a magyar gazdaság egyik kitörési pontja – mondta a nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a 77 Elektronika Kft. Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központjának átadó ünnepségén.

Varga azt mondta, hogy az orvosi eszközök és berendezések gyártásában világviszonylatban is rendkívüli a verseny, ezért is kiemelkedő teljesítmény, hogy egy magyar cég képes nemzetközi sikereket elérni ezen a területen, ezt segítheti az orvos-diagnosztikai berendezések fejlesztésére létrehozott központ, amit egy családi cég több mint 1 milliárd forintos befektetéssel valósított meg.

A teljes egészében magyar tulajdonú high-tech vállalkozás több mint 90 országba exportál, és a kutatás-fejlesztési tevékenysége egybeesik a kormány versenyképességet és hatékonyságot javító célkitűzéseivel – mondta Varga. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt