A világ legdrágább karórája lett Paul Newman Rolexe

bulvár
2017 október 28., 10:20

Elképesztő összegért, 18,7 millió dollárért (5 milliárd forint!) kelt el egy árverésen Paul Newman amerikai filmszínész egykori karórája. Soha senki sem fizetett még ennyit karóráért. A vevő ismeretlen, nem árulta el magát.

Az órát a 2008-ban elhunyt színész még 1969-ben kapta a feleségétől, amikor Joanne Woodwarddal együtt forgatták a Győzni Indianapolisban (Winning) című filmet. Newman egy autóversenyzőt alakított, és annyira megtetszett neki a száguldás, hogy később komoly autóversenyeken is elindult. 

Paul Newman egykori órája elképesztő összegért, 5 milliárd dollárért ment el.
photo_camera Paul Newman egykori órája elképesztő összegért, 5 milliárd dollárért ment el. Fotó: HANDOUT/AFP

A rozsdamentes acélból készült Rolexbe Woodward ezt a feliratot gravíroztatta:   "Drive Carefully, Me" vagyis "vezess óvatosan, tőlem". Később kapott egy másik órát is tőle, ezért Newman a most eladott darabot odaajándékozta a lánya akkori pasijának, James Coxnak, még 1984-ben.

Az órát Cox adta most el, és csak 1 millió dollárt remélt belőle, de sokkal többért ment el. A bevétel egy részét odaadja a  Newman's Own Foundation nevű jótékonysági alapítványnak, amit a színész a halála előtt 3 évvel hozott létre.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.