A világ legdrágább karórája lett Paul Newman Rolexe

Elképesztő összegért, 18,7 millió dollárért (5 milliárd forint!) kelt el egy árverésen Paul Newman amerikai filmszínész egykori karórája. Soha senki sem fizetett még ennyit karóráért. A vevő ismeretlen, nem árulta el magát.

Az órát a 2008-ban elhunyt színész még 1969-ben kapta a feleségétől, amikor Joanne Woodwarddal együtt forgatták a Győzni Indianapolisban (Winning) című filmet. Newman egy autóversenyzőt alakított, és annyira megtetszett neki a száguldás, hogy később komoly autóversenyeken is elindult. 

Paul Newman egykori órája elképesztő összegért, 5 milliárd dollárért ment el.Fotó: HANDOUT/AFP

A rozsdamentes acélból készült Rolexbe Woodward ezt a feliratot gravíroztatta:   "Drive Carefully, Me" vagyis "vezess óvatosan, tőlem". Később kapott egy másik órát is tőle, ezért Newman a most eladott darabot odaajándékozta a lánya akkori pasijának, James Coxnak, még 1984-ben.

Az órát Cox adta most el, és csak 1 millió dollárt remélt belőle, de sokkal többért ment el. A bevétel egy részét odaadja a  Newman's Own Foundation nevű jótékonysági alapítványnak, amit a színész a halála előtt 3 évvel hozott létre.  

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.