Balog Zoltán kiszámolta, hogy Farkas Flórián elnökségének csak egyharmada volt botránymentes

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Az MTI beszámolója szerint az emberi erőforrások minisztere Szolnokon a Lungo Drom 27. születésnapja alkalmából azzal akart hízelegni Farkas Flóriánnak, hogy ő „az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök”.

Ez tényleg nem hangzana rosszul, csak közben, ahogy az Index is felhívta rá a figyelmet, Farkas Flórián nem 4, hanem összesen 11 évig volt az ORÖ (korábban OCKÖ, majd OCÖ) elnöke. Ráadásul 2015-ben olyan súlyos visszaélésekre derült fény, amelyek még 2012-13-ban, azaz bőven Farkas lagutóbbi elnöksége alatt történtek. 

Balog Zoltán közben arról is beszélt, hogy szabálytalanság esetén eljár, vizsgálatot indít, ha kell, feljelentést is tesz, mert „tiszta kézzel lehet csak részt venni” a roma politikában. 

Már csak azt lenne jó megtudni, hogy a miniszter pontosan melyik 4 évre gondolt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.