Hatvanas gépész a kalózok fogságába esett magyar tengerész

külföld
2017 október 28., 04:25
comments 69

A Blikk információja szerint egy hatvanas éveiben járó, hajógépészként dolgozó férfi az a magyar tengerész, akit kedden ejtettek túszul kalózok Nigéria partjainál.

A férfi egy német társaság hajóján szolgált. A magyar tengerészt több társával együtt ejtették fogságba, minden bizonnyal váltságdíjat követelnek az életéért. Ez volt a negyedik hasonló kalóztámadás egy hónapon belül a Niger folyó deltájánál.

A Blikk arról ír, hogy a magyar tengerész önként állhatott fegyvertelenül a támadók elé, ezzel is segítve a társai menekülését, de további részleteket nem közölnek a támadásról.

A TEK és a magyar külügy azt mondták, hogy mindent megtették, hogy a férfit kiszabadítsák. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.