Nem tetszett a brazil aranybányászoknak, hogy az állam korlátozza őket, felgyújtották a környezetvédelmi hatóság irodáit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A szövetségi rendőrség csapatait is ki kellett vezényelni az észak-brazíliai Humaitába, ahol pénteken több száz felfegyverzett férfi támadt rá a környezetvédelmi hatóságok irodáira. A hatóságok szerint a támadások mögött azok az aranybányászok állhatnak, akiknek az illegális tevékenysége ellen a hatóságok nemrég felléptek. Pár napja a hatóság emberei csónakokat foglaltak le a Madeira folyón. A bányszok gyakran keresnek aranyat védett területeken vagy az őslakosok földjein.

A támadók a kormányzati ügynökségek épületeit és járműveit is felgyújtották, rengeteg bútor és dokumentum égett el. A környezetvédelmi ügynökség vezetője, Jose Leland Barroso terrortámadásnak minősítette az akciót, és azt ígért, hogy nem futamodnak meg. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.