Nem tetszett a brazil aranybányászoknak, hogy az állam korlátozza őket, felgyújtották a környezetvédelmi hatóság irodáit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szövetségi rendőrség csapatait is ki kellett vezényelni az észak-brazíliai Humaitába, ahol pénteken több száz felfegyverzett férfi támadt rá a környezetvédelmi hatóságok irodáira. A hatóságok szerint a támadások mögött azok az aranybányászok állhatnak, akiknek az illegális tevékenysége ellen a hatóságok nemrég felléptek. Pár napja a hatóság emberei csónakokat foglaltak le a Madeira folyón. A bányszok gyakran keresnek aranyat védett területeken vagy az őslakosok földjein.

A támadók a kormányzati ügynökségek épületeit és járműveit is felgyújtották, rengeteg bútor és dokumentum égett el. A környezetvédelmi ügynökség vezetője, Jose Leland Barroso terrortámadásnak minősítette az akciót, és azt ígért, hogy nem futamodnak meg. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.