Nem tetszett a brazil aranybányászoknak, hogy az állam korlátozza őket, felgyújtották a környezetvédelmi hatóság irodáit

külföld
2017 október 28., 18:01
comments 155

A szövetségi rendőrség csapatait is ki kellett vezényelni az észak-brazíliai Humaitába, ahol pénteken több száz felfegyverzett férfi támadt rá a környezetvédelmi hatóságok irodáira. A hatóságok szerint a támadások mögött azok az aranybányászok állhatnak, akiknek az illegális tevékenysége ellen a hatóságok nemrég felléptek. Pár napja a hatóság emberei csónakokat foglaltak le a Madeira folyón. A bányszok gyakran keresnek aranyat védett területeken vagy az őslakosok földjein.

A támadók a kormányzati ügynökségek épületeit és járműveit is felgyújtották, rengeteg bútor és dokumentum égett el. A környezetvédelmi ügynökség vezetője, Jose Leland Barroso terrortámadásnak minősítette az akciót, és azt ígért, hogy nem futamodnak meg. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.