Emmanuel Macron kiszagolta a marihuánát francia guyanai látogatásán

Emmanuel Macron (középen, fehér ingben) Cayenne Crique negyedében beszélget a helyiekkel. A levegőbe szagolva marihuánafüst csapta meg az orrát, ezt meg is említette.Fotó: RONAN LIETAR/AFP

"Szóval vannak itt, akik nem csak cigarettát szívnak, ha?" - viccelte el a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron francia guyanai látogatásán, amikor a fővárosban, Cayenne-ben marihuánaszag csapta meg az orrát a fogadására gyűlt tömegben. "Ez nem fog segíteni leckeírásban" - kiáltotta oda a füstöt eregetőknek, akiket arra is megkért, hogy ezt mondják el a fiatalabbaknak is.

Macron péntek-szombaton látogatott a tengerentúli francia területre, a Brazília északi határán fekvő Francia Guyanába, ahol 23 százalékos a munkanélküliség, nagy a bevándorlás, kátyusak az utak, rossz az infrastruktúra, a magukat elhagyatva érző lakók pedig fél éven át zavarogtak.

Macron azt mondta, "nem azért jött, hogy nagy és üres ígéreteket tegyen", ő "nem a télapó", nem fogja gyerekként kezelni a guyanaiakat, mint elődei, akik teljesítetlen ígéreteket tettek csak. (Via The Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.