Leszaggatta a szélvihar az új MTK-stadion tetejét

Bár a vasárnap délutáni MTK-Mosonmagyaróvár NB 2-es meccs maga volt az október végi Brazília, hiszen az MTK 6-1-re nyert, miközben a kék-fehér fanatikusok egy új dallal és egy leguggolós majd felpattanós és tombolós koreográfiával sokkolták a stadiont, azt már közben is látni lehetett, hogy a nagy szélben egy szakaszon meglazult a Hungária körút felőli tetőszekezet.

(Egy a szemközti oldalon, a VIP-ben meccset néző médiacápa azt mesélte, hogy ő közben néha azt hitte, összedől a stadion. A pórnép helyein ennyire azért nem volt drámai a helyzet, eltekintve Vass Patrik két drámaian nagy góljától.)

István, aki amúgy honvédos, de kijár ismerkedni azzal a pályára, ami jövőre elvileg a hazai lesz a Kispestnek, közvetlenül a meccs - és a 444 ultratudósítójának távozása - után csinálta a fenti képeket a szemközti kocsma ajtajából. Mint látható, a szél eddigre leszakította a tető egy darabját. 

Úgy tűnik, a több új stadionnál felhasznált ponyvatető nem bírja a rossz időt, hiszen már a szintén új debreceni stadion vendégszektora fölött is kiszakadt a textil. Ilyen ponyvatető került a friss szombathelyi arénára is. Jó tetőfajta ez, csak a szelet nem bírja, illetve az eső  távoltartására alkalmatlan, mert az beesik alá, ha szél van, az utolsó sorokig. Cserébe viszont pompásan javítja az akusztikát. Úgyhogy egyszerűen hangvetőnek kellene hívni, nem tetőnek, mert az utóbbi hamis várakozásokat ébreszt.

Megkérdeztem az MTK-t, hogy esetleg mnáshol is kiszakadt-e, de azt a választ kaptam, hogy a károk felmérése még folyik, holnapra lesznek részletesebb informnciók az arénát ért viharkárokról.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.