Leszaggatta a szélvihar az új MTK-stadion tetejét

Bár a vasárnap délutáni MTK-Mosonmagyaróvár NB 2-es meccs maga volt az október végi Brazília, hiszen az MTK 6-1-re nyert, miközben a kék-fehér fanatikusok egy új dallal és egy leguggolós majd felpattanós és tombolós koreográfiával sokkolták a stadiont, azt már közben is látni lehetett, hogy a nagy szélben egy szakaszon meglazult a Hungária körút felőli tetőszekezet.

(Egy a szemközti oldalon, a VIP-ben meccset néző médiacápa azt mesélte, hogy ő közben néha azt hitte, összedől a stadion. A pórnép helyein ennyire azért nem volt drámai a helyzet, eltekintve Vass Patrik két drámaian nagy góljától.)

István, aki amúgy honvédos, de kijár ismerkedni azzal a pályára, ami jövőre elvileg a hazai lesz a Kispestnek, közvetlenül a meccs - és a 444 ultratudósítójának távozása - után csinálta a fenti képeket a szemközti kocsma ajtajából. Mint látható, a szél eddigre leszakította a tető egy darabját. 

Úgy tűnik, a több új stadionnál felhasznált ponyvatető nem bírja a rossz időt, hiszen már a szintén új debreceni stadion vendégszektora fölött is kiszakadt a textil. Ilyen ponyvatető került a friss szombathelyi arénára is. Jó tetőfajta ez, csak a szelet nem bírja, illetve az eső  távoltartására alkalmatlan, mert az beesik alá, ha szél van, az utolsó sorokig. Cserébe viszont pompásan javítja az akusztikát. Úgyhogy egyszerűen hangvetőnek kellene hívni, nem tetőnek, mert az utóbbi hamis várakozásokat ébreszt.

Megkérdeztem az MTK-t, hogy esetleg mnáshol is kiszakadt-e, de azt a választ kaptam, hogy a károk felmérése még folyik, holnapra lesznek részletesebb informnciók az arénát ért viharkárokról.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.