Ferenc pápa megpróbál közvetíteni az Egyesült Államok és Észak-Korea között

Közvetíteni kíván a Vatikán az Egyesült Államok és Észak-Korea között - jelentette a La Repubblica olasz napilap hétfőn. Az MTI összefoglalójából kiderül, hogy az akciót a november 10-én kezdődő, atomleszereléssel foglalkozó vatikáni nemzetközi találkozóra időzítik. 

Ferenc pápa és Trump elnök májusbanFotó: EVAN VUCCI/AFP

Erre a konferenciára az összes érdekelt fél meghívást kapott, az Egyesült Államok , Dél-Korea és Oroszország várhatóan magas szinten képviselteti magát. Az ENSZ-t és a NATO vezetői mellett meghívást kapott 11 Nobel-békedíjas és felszólal a Hirosimában ledobott atombomba egyik utolsó túlélője is.  

A La Repubblica szerint a találkozót Ferenc pápa kezdeményezte, és bár az atomleszerelési találkozó ötlete már régóta napirenden volt, még időszerűbbé vált az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszültség fokozódásával. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy Ferenc pápa is szerepet vállal az esetleges nukleáris háború megfékezésében - kommentálta az olasz napilap.

(Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.