Ilyen nincs: teljesen kész a derecskei tanuszoda, de használhatatlan, mert a vizet a medencéből nem lehet a csatornába juttatni

idióta rekordok
2017 október 30., 21:29
comments 299

Orbán Viktor 2013 végén, pár hónappal a 2014-es választás előtt megígérte, hogy minden járásban lesz tanuszoda, majd Simicskó István honvédelmi miniszter és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter 2015-re ígérte a létesítményeket, de még 4 évvel a vállalás után is bizonytalan, mikor nyithatnak meg. A vállalt 22-ből eddig csak 2-t adtak át, Csengeren és Dunakeszin, a többivel még most sem sikerült elkészülni.

A Magyar Nemzet ma arról írt, hogy ezt a kudarcot hogy sikerült még látványosabbá tenni: kiderült, hogy ugyan a derecskei tanuszoda az utolsó csempéig elkészült, mégsem lehet használni, mert medencéből nem lehet a csatornába juttatni a vizet.

A kivitelező cég, a Civis Épületkarbantartó Kft. ügyvezetője, György Zoltán az RTL Híradónak azt mondta: „A derecskei sportuszoda 100 százalékban elkészült, és üzemképes.” Ugyanis szerinte őket senki sem kérte arra, hogy úgy építsék meg a tanuszodát, hogy azt rá lehessen kötni a vízhálózatra, az ehhez szükséges két aknát ugyanis nem rendelték meg tőlük. Azt mondta:

„A vállalkozási szerződésünk az az uszoda építéséről szólt, uszodatechnológiáról és az ehhez hasonló közművekről a telek határáig. Mi ezt maradéktalanul meg is építettük, ez az akna már a külső szennyvízhálózat része, így az nem is tartozik a mi vállalásunkba.”

A Magyar Nemzetnek Derecske fideszes polgármestere azt mondta, nekik csak a területet kellett biztosítaniuk a munkához, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a vízátemelők telepítését az önkormányzat vállalta. Az NFM szerint az önkormányzat, mivel nincs erre pénze, segítséget kért a kormánytól, azt írták: „a támogatás biztosítása folyamatban van”. Állításuk szerint az a gond, hogy a kormány mindig takarékoskodik, ezért sokszor alultervezik az ilyen beruházások költségeit.

A derecskei uszoda idén már biztosan nem nyithat ki, mert ha meg is bízzák a kivitelező céget, a munkák még legalább 2 hónapot igénybe vennének. (MNO, RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.