Lázadás miatt emelne vádat a katalán vezetők ellen a spanyol főügyész

külföld
2017 október 30., 11:16
comments 90
Jose Manuel Maza spanyol főügyész 2018. október 30-i sajtótájékoztatójára érkezik. Ezen jelentette be, hogy zendülés és lázadás miatt is vádat emelne a katalán vezetés ellen.
photo_camera Jose Manuel Maza spanyol főügyész 2018. október 30-i sajtótájékoztatójára érkezik. Ezen jelentette be, hogy zendülés és lázadás miatt is vádat emelne a katalán vezetés ellen. Fotó: JAVIER SORIANO/AFP

Lázadás és zendülés miatt is vádat emelne a katalán vezetők ellen a spanyol főügyész, José Manuel Maza. A spanyol jog szerint a vádemelés bírói döntéshez kötött, José Manuel Maza ezért beszélt egyelőre csak a szándékairól.

Maza lépése annyiban nem váratlan, hogy a spanyol kormány felfüggesztette Katalónia autonómiáját, válaszul arra, hogy a Katalán parlament kikiáltotta a terület függetlenségét. A spanyol kormány döntésének része volt a katalán vezetés eltávolítása is. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.