Áder visszaküldte, hogy ma változtatás nélkül ismét megszavazzák a kéményellenőrzésről szóló javaslatot

Október tizenhetedikén szavazta meg az Országgyűlés kormánypárti többsége a 

családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörlését. 

A 119 képviselő által támogatott jogszabály indoklása szerint a jelenlegi szabályok évenkénti, illetve kétévenkénti kéményellenőrzés lehetővé tételére kötelezték a családi házakban lakókat, ami adminisztrációs és időbeli terhet jelentett számukra. A jövőben azonban 

a tulajdonosok szükség szerint maguk rendelhetik meg az ellenőrzést és tisztítást egy általuk választott időpontra, így nem függnek a szolgáltató munkavégzési rendjétől.

Az elfogadott törvényt Áder János köztársasági elnök nem írta alá, visszadobta azt az Országgyűlésnek megfontolásra, szerinte

"a kémények önkéntes alapon történő ellenőriztetése jelentősen növelheti az életveszélyes helyzetek számát."

Hiába Áder vétója, változtatás nélkül kerül kedd délelőtt a javaslat a képviselők elé, akik minden bizonnyal ismét megszavazzák. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.