Áder visszaküldte, hogy ma változtatás nélkül ismét megszavazzák a kéményellenőrzésről szóló javaslatot

POLITIKA
2017 október 31., 06:24

Október tizenhetedikén szavazta meg az Országgyűlés kormánypárti többsége a 

családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörlését. 

A 119 képviselő által támogatott jogszabály indoklása szerint a jelenlegi szabályok évenkénti, illetve kétévenkénti kéményellenőrzés lehetővé tételére kötelezték a családi házakban lakókat, ami adminisztrációs és időbeli terhet jelentett számukra. A jövőben azonban 

a tulajdonosok szükség szerint maguk rendelhetik meg az ellenőrzést és tisztítást egy általuk választott időpontra, így nem függnek a szolgáltató munkavégzési rendjétől.

Az elfogadott törvényt Áder János köztársasági elnök nem írta alá, visszadobta azt az Országgyűlésnek megfontolásra, szerinte

"a kémények önkéntes alapon történő ellenőriztetése jelentősen növelheti az életveszélyes helyzetek számát."

Hiába Áder vétója, változtatás nélkül kerül kedd délelőtt a javaslat a képviselők elé, akik minden bizonnyal ismét megszavazzák. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.