Egész életemben jó szándékkal cselekedtem, mondta a budapesti tanár, aki évtizedekig zaklatta 13-14 éves tanítványait

bűnügy
2017 október 31., 20:59
comments 182

A HírTV-n futó Riasztás kedd esti adásában szembesítették tettével azt az általános iskolai földrajz-, később médiatanárt, aki a vádak szerint évekig zaklatta hetedikes-nyolcadikos tanítványait. A csak Misi bácsiként emlegetett Sz. Mihály Zoltánt májusban elsőfokon három év börtönre ítélték. 

A riportban megszólalt a férfi volt felesége, akit Sz. Mihály Zoltán húsz évvel ezelőtt, még 14. születésnapja előtt környékezett meg.

 „Mikor elmúltam 14 éves, három nappal utána vette el a szüzességemet. Addig minden egyéb dolgot, ami éppen azzal nem jár együtt, megcsinált” 

- mesélte Bánkúti Anita. A tanár ezután megkérte, hogy senkinek ne beszéljen a dologról, mert neki abból baja lehet. Bánkúti elbeszéléséből kiderül, a férfi úgy cserkészte be a kislányokat, hogy visszaélt a bizalmukkal. „Nem tűnt idegennek a test közelsége. Gyere, hadd fogjam meg a cicidet – vagy nem is kérdezte, csak megfogta.” Az általános iskolai tanár előbb csak beszélgetett későbbi áldozataival, majd simogatta, csiklandozta őket. Aztán már meg is csókolta őket.

Az egyik áldozat - akit már sokkal később, médiaiskolájában molesztált a tanár - apja a műsorban arról beszélt, Sz. Mihály Zoltán nem azokra a lányokra figyelt oda igazán, akikkel minden rendben volt.

„Az olyan kislányokat hálózta be, akik egy kicsit bizonytalanok voltak, bátortalanok volt, akiknek hiányzott a szeretet.”

Bánkúti Anitával többször tanítási időben, a szünetekben, az általános iskola földrajzszertárában feküdt le. Évekkel később összeházasodtak, tíz évig együtt is maradtak. Aztán Bánkúti lassan rájött, mi is történt vele, és beadta a válópert. Ő is könnyen kihasználható volt, nagyszülei nevelték, szülei elváltak, édesanyja alkoholista volt. Nem volt semmi önbecsülése, a férfi ezt használta ki, és mindig hangsúlyozta, ő a hibáival együtt fogadja el. 

A férfi gyakran szervezett táborokat, ahol képek is készültek, „ölelkezős, lányokkal csókolózós fotók, nyelvnyújtogatós, póló alá nyúlogatósból is rengeteg. Volt két belsős lány, akinek az volt a dolga, hogy bárhonnan, Balatonról, Párkányból, bárhonnan megérkeztek, válogassa le a fotókat. És ki volt adva utasításként, hogy egyetlenegy fotó sem kerülhet föl róla az internetre”. Bánkúti Anita többször maga is lement ezekbe a táborokba, elmondása szerint azért, hogy megvédje a lányokat saját férjétől.

Mint mondta, 

azt hitte, ha ő van neki, akkor másokat legalább nem bánt.  

Később a tanár elhagyta az általános iskolát, és médiaiskolát nyitott, de a molesztálást ott is folytatta. Végül lebukott, szülők látták meg, hogy egyik tanítványával csókolózik a kocsiban. Az egyik áldozat édesanyja szerint a valóságban sokkal több kislányt zaklatott, mint ahányan tanúskodtak is ellene a bíróságon, de sokukat annyira behálózta, hogy azután is körmük szakadtáig védték.

Ügye már a bíróságon van, májusban első fokon három év börtönbüntetésre ítélték, a másodfokú tárgyalás novemberben lesz.

A riport készítői megkeresték a férfit, aki telefonon csak annyit mondott, hogy médiaiskoláját már nem ő vezeti, és nem is tanít, és hogy nem akar nyilatkozni. Végül közleményt juttatott el a HírTV-hez, melyben azt írja, 

egész életében a jó szándék vezérelte, senkit nem akart bántani, de elnézést kér mindenkitől, köztük volt feleségétől is, akik másképp értelmezték és értékelték a cselekedeteit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.