Feleségül vette barátnőjét Barbara Hendricks német környezetvédelmi miniszter

Valerie Vauzanges és Barbara HendricksFotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

A német szocdemek politikusa, a 65 éve Barbara Hendricks 2013 óta vezeti a környezetvédelmi minisztériumot és hosszú évek óta együtt él együtt, egy nála 9 évvel fiatalabb tanárnővel. (A német-francia kettős állampolgárságú nőt Valérie Vauzanges-nek hívják.) 

Hendricks nem titkolta, hogy a nőkhöz vonzódik, hivatalba lépése után is beszélt erről több interjúban. Most a Rheinische Post című helyi lapra hivatkozva az MTI azt írja, hogy Hendricks összeházasodott barátnőjével az észak-rajna-vesztfáliai Kleve városában.

A miniszter azt is elárulta, hogy kifejezetten azért hozta nyilvánosságra szexuális beállítottságát, hogy bátorítást nyújtson másoknak. 

Németországban 2017 október 1-e óta van jogi lehetőség arra, hogy azonos neműek házasodjanak. (rp-online.de)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.