Ferenc pápa bevallotta, hogy néha ő is elalszik imádkozás közben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTIFotó: Koszticsák Szilárd/MTI

"Néha elalszom imádkozás közben"

- mondta Ferenc pápa a Catholic TV2000 vallási csatorna friss epizódjában, amit kedden töltöttek fel a Youtube-ra. Az egyházvezető a műsorban egyébként azzal „védekezett", hogy a XIX. században Szent Tereza és megannyi hű társa is így tett olykor. 

A 80 éves argentin Ferenc pápa közismerten nyitott a hívek felé, de imádkozás során mélyen magába száll, gyakran bólogatva beszél és hosszú időkre csukva tartja a személt. 

A Guardian azt írja, hogy a pápa este 9 körül már ágyban van, viszont hajnali 4-kor már ébred és különös gondot fordít arra, hogy mindig meglegyen a megfelelő mennyiségű ideje aludni. Vatikáni források szerint ehhez hozzátartozik, hogy ebéd után ledől egy kicsit. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.