Közösen álltak ki az ellenzéki képviselőnők az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért

POLITIKA
2017 október 31., 12:28
comments 141


Az LMP, az MSZP, a Párbeszéd képviselőnői és Szelényi Zsuzsa független képviselő közösen álltak ki kedden a családon belüli erőszakról szóló Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó emlékeztetett: 

"hetente egy nő és havonta egy gyermek hal meg bántalmazásban Magyarországon, és minden ötödik nő van kitéve szexuális zaklatásnak."

A Marton-ügy kapcsán szólt a média felelősségéről: felháborítónak nevezte, hogy a rendező zaklatásairól a közmédia nem adott tájékoztatást. A Lehet Más a Politika frakcióvezető-helyettese, Schmuck Erzsébet felhívta a figyelmet, hogy 

a kormány három éve írta alá az Isztambuli Egyezményt, amelynek ratifikálása mindössze 8 milliárd forintot igényelne.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa szerint a nők elleni erőszak nem a fizikai bántalmazással kezdődik, hanem azzal, ha egy társadalom megengedi a lányokat nyíltan prostitúcióra buzdító puncs.hu internetes oldal hirdetéseinek közzé tételét. Szelényi Zsuzsanna független képviselő szerint

"nem kell a rivaldafényben állni ahhoz, hogy szexuális zaklatás érjen valakit, ez iskolás lányok, hivatali dolgozók problémája is. Ezért egyértelműen ki kell állni a szexuális, a fizikai de a verbális zaklatás ellen, amely, bár a férfiakat is érintheti, elsősorban a nők az áldozatai."

(MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.