9 emberrel végzett a japán sorozatgyilkos, most megtalálták az áldozatok fejeit a hűtőjében

A japán igazságszolgáltatás eléggé büszke, amiért a nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten kevés erőszakos bűncselekményt követnek el az országban. Időről időre azonban a japán médiát is felrázza egy-egy durva bűnügy. A legújabb ilyen a 27 éves  Takahiro Siraisi esete:

a sorozatgyilkos 9 embert ölt meg, majd áldozatait feldarabolta, és a lakásában tartotta a maradványokat.

A gyilkost szállító autó elhagyja a tokiói rendőrőrsöt, ahol kihallgatták a férfit.Fotó: Keita Iijima/The Yomiuri Shimbun

A 9 áldozatból 8 nő, egy pedig férfi, a nők közül négy tinédzser, négy pedig a kora 20-as éveiben járt. Takahiro Siraisi a Twitteren lépett kapcsolatba áldozataival, általában olyan emberekkel, akik korábban arról posztoltak, hogy meg akarják ölni magukat. A gyilkos segítséget ígért ebben, majd áldozatait a lakására csalta, és megölte őket.

Mivel attól tartott, hogy ha megpróbál megszabadulni a holttestektől, lelepleződik, a maradványokat feldarabolta, és a Tokió egyik külvárosában lévő lakásában tárolta. A rendőrök most több testrészt, köztük néhány áldozat fejét a férfi hűtőjében találták meg, de voltak olyan testrészek is, amikre már csak macskaalmot szórt, hogy rejtse a szagukat.

A gyilkos egyetlen férfi áldozata az első női áldozat barátja volt, és Takahiro Siraisi azért végzett vele, mert nyomozni kezdett eltűnt barátnője után.

Takahiro Siraisi a rendőrségenFotó: Yasushi Kanno/The Yomiuri Shimbun

Siraisit végül az leplezte le, hogy egyre több áldozat ismerősei és hozzátartozói kezdtek nyomozni az áldozatok után. A rendőrséget az egyik eltűnt lány testvére értesítette, aki ekkorra már kapcsolatba is lépett a Twitteren a gyilkossal. Mikor a rendőrség betört a gyilkos lakásába, és azt kérdezte Siraisitől, hol az eltűnt lány, a gyilkos egyszerűen a hűtőre mutatott.

A rendőrség szerint Takahiro Siraisi 2 hónap alatt követte el a 9 gyilkosságot, és egyedül cselekedett. Az azonban minimum furcsa, hogy a férfi úgy ölt meg minden héten egy embert a lakásában, hogy a szomszédok ebből nem vettek észre semmit, sem kiabálást, sem dulakodásra utaló hangokat nem hallottak, egyedül a furcsa szagokra panaszkodtak néhányan. (Guardian, New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.