9 emberrel végzett a japán sorozatgyilkos, most megtalálták az áldozatok fejeit a hűtőjében

külföld
2017 november 01., 14:38
comments 93

A japán igazságszolgáltatás eléggé büszke, amiért a nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten kevés erőszakos bűncselekményt követnek el az országban. Időről időre azonban a japán médiát is felrázza egy-egy durva bűnügy. A legújabb ilyen a 27 éves  Takahiro Siraisi esete:

a sorozatgyilkos 9 embert ölt meg, majd áldozatait feldarabolta, és a lakásában tartotta a maradványokat.

A gyilkost szállító autó elhagyja a tokiói rendőrőrsöt, ahol kihallgatták a férfit.
photo_camera A gyilkost szállító autó elhagyja a tokiói rendőrőrsöt, ahol kihallgatták a férfit. Fotó: Keita Iijima/The Yomiuri Shimbun

A 9 áldozatból 8 nő, egy pedig férfi, a nők közül négy tinédzser, négy pedig a kora 20-as éveiben járt. Takahiro Siraisi a Twitteren lépett kapcsolatba áldozataival, általában olyan emberekkel, akik korábban arról posztoltak, hogy meg akarják ölni magukat. A gyilkos segítséget ígért ebben, majd áldozatait a lakására csalta, és megölte őket.

Mivel attól tartott, hogy ha megpróbál megszabadulni a holttestektől, lelepleződik, a maradványokat feldarabolta, és a Tokió egyik külvárosában lévő lakásában tárolta. A rendőrök most több testrészt, köztük néhány áldozat fejét a férfi hűtőjében találták meg, de voltak olyan testrészek is, amikre már csak macskaalmot szórt, hogy rejtse a szagukat.

A gyilkos egyetlen férfi áldozata az első női áldozat barátja volt, és Takahiro Siraisi azért végzett vele, mert nyomozni kezdett eltűnt barátnője után.

photo_camera Takahiro Siraisi a rendőrségen Fotó: Yasushi Kanno/The Yomiuri Shimbun

Siraisit végül az leplezte le, hogy egyre több áldozat ismerősei és hozzátartozói kezdtek nyomozni az áldozatok után. A rendőrséget az egyik eltűnt lány testvére értesítette, aki ekkorra már kapcsolatba is lépett a Twitteren a gyilkossal. Mikor a rendőrség betört a gyilkos lakásába, és azt kérdezte Siraisitől, hol az eltűnt lány, a gyilkos egyszerűen a hűtőre mutatott.

A rendőrség szerint Takahiro Siraisi 2 hónap alatt követte el a 9 gyilkosságot, és egyedül cselekedett. Az azonban minimum furcsa, hogy a férfi úgy ölt meg minden héten egy embert a lakásában, hogy a szomszédok ebből nem vettek észre semmit, sem kiabálást, sem dulakodásra utaló hangokat nem hallottak, egyedül a furcsa szagokra panaszkodtak néhányan. (Guardian, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.