Amerika suttyomban tárgyal Észak-Koreával

külföld
2017 november 01., 10:55
comments 60

Az Egyesült Államok a háttérben tárgyal Észak-Koreával, annak ellenére, hogy Donald Trump amerikai elnök a nyilvánosság előtt azt mondja: Phenjannal tárgyalni időpocsékolás, és hogy a két ország között veszélyes szintre jutott a háborús szópárbaj - közölte a Reuters hírügynökséggel kedden egy meg nem nevezet, magas rangú amerikai külügyminisztériumi tisztségviselő.

Joseph Yun nagykövet, az Egyesült Államok Észak-Korea-politikájáért felelős különmegbízott New Yorkban, Phenjan ENSZ-nagykövetségén találkozik rendszeresen az ázsiai ország diplomatáival - tette hozzá a nyilatkozó.

Amellett, hogy Rex Tillerson amerikai külügyminiszter kijelentette október 17-én: „az első bomba ledobásáig folytatja diplomáciai erőfeszítéseit”, a név nélkül nyilatkozó tisztségviselő hozta nyilvánosságra a legegyértelműbben, hogy 

az Egyesült Államok nemcsak az Észak-Koreában bebörtönzött amerikai állampolgárok szabadon engedéséről tárgyal Phenjannal.

Annak azonban nincs jele a Reuters szerint, hogy ezeken a tárgyalásokon eddig sikerült volna javítani kétoldalú viszonyon.

(MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.