Bin Ladennek nagyon nem tetszett, amit Shakespeare házánál látott a nyugati világból

külföld
2017 november 01., 20:42
comments 100

A CIA a nagy közérdeklődés miatt nyilvánosságra hozta Oszama bin Laden naplóját, amit az amerikai kommandósok a terroristavezér 2011-es megölésekor hoztak el 470 ezer dokumentummal együtt bin Laden abbottabadi házából. A naplóban többek közt arról is szó esik, hogy bin Laden először 13 évesen utazott nyugatra valamilyen kezelésre, egy évvel később pedig 10 hetet töltött Oxfordban, valószínűleg angoltanulással.

Bin Laden arról is ír, hogy többször meglátogatta William Shakespeare otthonát Stratford-upon-Avonben, és itt érezte először, hogy nem tetszik neki a nyugati kultúra. Saját megfogalmazásával: morálisan túl lazának és a szaúditól nagyon különbözőnek találta a brit társadalmat. Igaz, hozzáteszi, hogy akkoriban a kora miatt még nem tudhatott teljesen pontos megfigyeléseket végezni a Nagy-Britanniában élő emberekről. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.