Seszták Miklós kitüntette Orbán Viktor személyi edzőjét

futball
2017 november 01., 16:36
comments 117

Észre sem vettük volna, ha a Puskás Akadémia maga nem dicsekszik el a hírrel, hogy október 23-a alkalmából Seszták Miklós fejlesztési miniszter kitüntette Takács Mihályt. Mégpedig a sportfejlesztésben végzett áldozatos munkájáért.

Seszták Miklós, Takács Mihály és a kitüntetés
photo_camera Seszták Miklós, Takács Mihály és a kitüntetés Fotó: fotó: pfla.hu

Takács Mihályról feltétlenül érdemes tudni, hogy együtt focizott Orbán Viktorral Felcsúton, aztán Orbán személyi edzője lett, de még az államigazgatásban is feladatot kapott, 2010 után a Miniszterelnökségen volt Orbán Viktor tanácsadója. Nem ingyen. 2013 nyarán havonta bruttó 650 000 forintot kapott, aztán átkerült Rogán Antal propagandaminisztériumába politikai tanácsadónak. Hogy ott mennyit keres, azt Rogánék kérdésre sem árulták el pontosan annak idején, a politikai tanácsadók bruttó 350-800 ezer forint között vihetnek haza. 

Takács a felcsúti Puskás Akadémia főigazgatója is, 2014-es kinevezésére „az egyre sokasodó feladatok, az egyre inkább szerteágazó tevékenységek koordinálásának az igénye miatt volt szükség”.  

A Sesztáktól kapott kitüntetésről Takács azt nyilatkozta: „A díj névadója mellett az is jelképes, hogy október 23. apropóján vehettem át az elismerést, mert a forradalmárokhoz hasonlóan én is olyan ember vagyok, aki nem nyugszik bele a szürkeségbe, hanem a haladás, folyamatos fejlődés híve vagyok. Pedagógusként és jelenlegi munkaköreimben is azon voltam-vagyok, hogy a fejlődést és a közjót szolgáljam. Büszke vagyok az elismerésre, de számomra ennek leginkább az az üzenete, hogy még többet dolgozzam, mind ezen területen, mind az akadémián a magyar labdarúgásért.”

Talán nem árt megjegyezni, hogy a Takács által irányított felcsúti utánpótlás egyetlen egy játékosa sem lép pályára hetek óta a Puskás Akadémia felnőttcsapatában, az NBI-ben Felcsúton kapják meg a legkevesebb lehetőséget a fiatalok. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.