Seszták Miklós kitüntette Orbán Viktor személyi edzőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Észre sem vettük volna, ha a Puskás Akadémia maga nem dicsekszik el a hírrel, hogy október 23-a alkalmából Seszták Miklós fejlesztési miniszter kitüntette Takács Mihályt. Mégpedig a sportfejlesztésben végzett áldozatos munkájáért.

Seszták Miklós, Takács Mihály és a kitüntetésFotó: fotó: pfla.hu

Takács Mihályról feltétlenül érdemes tudni, hogy együtt focizott Orbán Viktorral Felcsúton, aztán Orbán személyi edzője lett, de még az államigazgatásban is feladatot kapott, 2010 után a Miniszterelnökségen volt Orbán Viktor tanácsadója. Nem ingyen. 2013 nyarán havonta bruttó 650 000 forintot kapott, aztán átkerült Rogán Antal propagandaminisztériumába politikai tanácsadónak. Hogy ott mennyit keres, azt Rogánék kérdésre sem árulták el pontosan annak idején, a politikai tanácsadók bruttó 350-800 ezer forint között vihetnek haza. 

Takács a felcsúti Puskás Akadémia főigazgatója is, 2014-es kinevezésére „az egyre sokasodó feladatok, az egyre inkább szerteágazó tevékenységek koordinálásának az igénye miatt volt szükség”.  

A Sesztáktól kapott kitüntetésről Takács azt nyilatkozta: „A díj névadója mellett az is jelképes, hogy október 23. apropóján vehettem át az elismerést, mert a forradalmárokhoz hasonlóan én is olyan ember vagyok, aki nem nyugszik bele a szürkeségbe, hanem a haladás, folyamatos fejlődés híve vagyok. Pedagógusként és jelenlegi munkaköreimben is azon voltam-vagyok, hogy a fejlődést és a közjót szolgáljam. Büszke vagyok az elismerésre, de számomra ennek leginkább az az üzenete, hogy még többet dolgozzam, mind ezen területen, mind az akadémián a magyar labdarúgásért.”

Talán nem árt megjegyezni, hogy a Takács által irányított felcsúti utánpótlás egyetlen egy játékosa sem lép pályára hetek óta a Puskás Akadémia felnőttcsapatában, az NBI-ben Felcsúton kapják meg a legkevesebb lehetőséget a fiatalok. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.