18 embert vittek kórházba Hepatitis A-fertőzés miatt Nyugat-Ukrajnában

egészség
2017 november 02., 19:23
comments 39

18-an, köztük négy gyerek került kórházban májgyulladást okozó Hepatitis A vírussal Nyugat-Ukrajnában, Rivne városában - írja a TSZN ukrán hírtelevízióra hivatkozva az MTI.

A betegek szinte mind egy időben fertőződtek meg, pedig a város különböző részeiben élnek. Orvosok szerint 15 éve nem volt ilyen hirtelen fertőződés Ukrajnában.

Miután a fertőzés nem lokalizálható, a gyanú szerint a vezetékes ivóvízben terjedhetett el, így újabb fertőzésekre is számítani lehet. A helyi vízművek vezetője mindenesetre állítja, hogy kizárt, hogy a vízrendszer terjesztené a vírust.

Hepatits A elvileg fertőzött ember székletével kerülhet a környezetbe, sokáig életképes, vízen, italon, ételen keresztül is fertőzhet.

A járványügy már vizsgálja az esetet, egyelőre nem találtak fertőzést az ivóvízben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.