Ebből még egy hangulatos tömegverekedés is kisülhet a Fradi-tábor visszatérésének napján

sport
2017 november 2., 20:59
comments 150

A hétvégén tér vissza a stadiont 3,5 éve bojkottáló Fradi-tábor az időközben hangulattalan, kamuszurkolókkal próbálkozó, majdhogynem néma arénává vált Groupama Arénába, ebből az alkalomból adott interjút a 24.hu-nak Hamberger Ádám előénekes a Green Monsters ultracsoportból.

Hamberger lényegében végig arról beszél, hogy nincs értelme továbbélezni a múltbeli konfliktusokat, sem a klubvezetéssel, sem pedig az igazi ultrák helyén, a B-középben szurkoló drukkerekkel, hanem előre kell nézni. Ezzel együtt vannak izgalmas részek a beszélgetésben. A legjobb az, amikoraz igazi keménymag helyén eddig drukkolókról kérdezik:

Szombaton tér vissza a tábor, a Debrecen ellen. A B-középbe, oda, ahol az elmúlt években mások álltak, másoknak volt meg a kialakult helyük. Hogy lehet ezt konfliktus nélkül megoldani? Mi van, ha valaki azt mondja, bocs, srácok, de én már évek óta itt állok, nem akarok odébb menni.

Nem hiszem, hogy ebből akkora probléma lenne. Gondolom azért álltak ott, mert onnan jól látták a meccset.

Nem hiszem, hogy ez az oka.

Nem tudom, mit éreztek vagy mit gondoltak azok a szurkolótársak, az biztos, hogy most a régi állapotok térnek vissza a stadionokba, tehát a szurkolást a Green Monsters vezeti, és én leszek az előénekes.

Ez az "az biztos hogy" fordulat mintha nem számolna azzal, hogy mi van, ha mégis ellenállnának azok, akiket most kidobni készülnek a helyükről. Vagy nagyon is számol ezzel.

Na de mi lesz azzal az emberrel, akik az elmúlt években Hamberger helyén állt?

Ismeri az előénekest, aki az elmúlt években a kerítésen állt?

Tudom, hogy ki ő.

Kicsoda?

Régebbi szurkoló.

Megbeszélte vele, hogy jövő szombattól megint ön áll a kerítésen?

Nem gondolom, hogy erről túl sokat kellene beszélni. Visszatér a tábor, visszatér az előénekes.

Vajon ezt ő is így gondolja?

A mérkőzés el fog kezdődni, én állok majd fent.

Már önmagában emiatt az "én állok majd fent" miatt izgalmasabb lesz a Debrecen elleni meccs, mint bármelyik az elmúlt 3,5 évből!

A teljes egészében itt elolvasható interjú további erős pillanatai:

  • Sem a távolmaradással, sem a visszatéréssel nem volt politikai célunk. Eddig azt kaptuk, a Jobbik miatt nem megyünk vissza, aztán azt, hogy a Fidesz miatt nem megyünk vissza, most pedig hogy a Fidesz miatt térünk vissza. De már kaptam pénzt a Jobbiktól, Soros Györgytől, a Fidesztől – eddig ugyan még egy forintot nem láttam, de biztosan nagyon jól hangoznak ezek. Nem hiszem, hogy attól lesz valaki Fidesz-szavazó, mert megegyeztünk a klubbal.
  • A legfontosabb pontja, hogy a Fradi Security betartja a hatályos magyar jogszabályokat, csak az érvényes vagyonőr-igazolvánnyal rendelkezők dolgozhatnak. Olvasni lehetett olyan híreket, hogy bűnözők dolgoznak a biztonságiak között, közéleti botrányok körül is feltűntek közülük néhányan. Ahogy a szurkolói botrányok, úgy a hasonló esetek is ártanak a Ferencvárosnak.
  • Nem azt mondjuk, hogy senki ne igyon meccsek előtt, alatt, de azt kérni fogjuk, hogy mindenki ésszel, felelősségteljesen fogyasszon.
  • Megegyeztünk a klubbal, hogy a szélsőséges megnyilvánulások eltűnnek a lelátóról.
  • Az egyéni véleményét mindenkinek tiszteletben tartom, legyen az bármennyire szélsőséges is. Maximum nem értek vele egyet. De a lelátón irányítva ilyen biztosan nem lesz.
  • (A cigányozásról:) A megegyezés szerint megpróbáljuk ezeket háttérbe szorítani. A zrikálás a szurkolói kultúra része, és nem akarjuk, hogy ez eltűnjön, de olyan mederbe kell terelni, ami még vállalható. Nem azt mondom, hogy mostantól soha nem fog elhangozni a cigány szó a Ferencváros otthonában, de a meccseink nem erről szólnak majd.
  • Ha nekünk az a véleményünk, hogy Thomas Dollnak takarodnia kell – csúnya szóval, most csak idéztem egy lelátói rigmust – akkor azt ki is mondhatjuk. Ez a játékosokra és a klubvezetésre is vonatkozik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt