Percekkel a terrortámadás előtt nevetve biciklizett a lemészárolt baráti társaság

külföld
2017 november 02., 14:43
comments 68

Két nappal korábban érkeztek Argentinából New Yorkba, hogy megünnepeljék azt, hogy harminc éve érettségiztek le közösen. A gimnázium óta jó barátok voltak, és ez volt az első közös útjuk külföldre. Nyolcan repültek New Yorkba, ahol meglátogatták két ott élő barátjukat.

A meleg őszi napon biciklit béreltek, és a Hudson-folyó mentén tekertek. Ekkor készült ez a videó:

link Forrás

Percekkel később a társaság öt tagja is az üzbég Sayfullo Saipov halálos áldozatai között volt. Az üzbég terrorista teherautójával a bicikliútra hajtott, elgázolta őket, és megölt összesen nyolc embert. Ez volt a legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás 2001. szeptember 11. óta New Yorkban.

Mindannyian ismert építészek és üzletemberek voltak Rosarióban, Mauricio Macri argentin elnök mintapolgároknak nevezte őket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.