A brit rendőrség nyomozást indított Kevin Spacey zaklatási ügyében

bűnügy
2017 november 03., 16:42
comments 146

A Scotland Yard kivizsgálja a Spacey elleni zaklatási vádat - értesült a Guardian. Bár a rendőrség nem nevezte meg a feltételezett elkövetőt, de az eset leírása megegyezik annak a férfinak a történetével, akit állítása szerint 2008-ban zaklatott a színész. 

Kevin Spacey 2003-ban Londonban
photo_camera Kevin Spacey 2003-ban Londonban Fotó: NICOLAS ASFOURI/AFP

A Sun című bulvárlapnak elmesélt meredek sztori szerint a történet idején 23 éves férfi a karrierje előremozdítása érdekében kérte Spacey segítségét, aki akkoriban a londoni Old Vic színház művészeti vezetője volt. Állítása szerint a hollywoodi sztár házában italozott, amikor elvesztette az eszméletét, és arra ébredt fel, hogy Spacey abuzálja. Amikor magához tért, felszólította, hogy hagyja abba, és elhagyta a házat. Spacey azt kérte tőle, hogy ne beszéljen az esetről.

Az Old Vic színház, melyet Spacey 2004 és 2015 között vezetett, közleményben kéri, hogy ha vannak még áldozatok, jelentkezzenek. A szexuális zaklatásos botrányok sorát kirobbantó Harvey Weinstein ügyében már a New York-i és a Los Angeles-i rendőrség is nyomoz.

(Via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.