Paz de la Huerta is nemi erőszakkal vádolja Harvey Weinsteint

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A manhattani kerületi ügyészség csütörtökön bejelentette, hogy ügyészt jelöltek ki Paz de la Huerta állításainak kivizsgálására, ugyanis a színésznő szerint az otthonában kétszer is megerőszakolta őt Harvey Weinstein.

Paz de la Huerta 2012-benFotó: Gustavo Caballero / AFP

A Boardwalk Empire-ben is szereplő, most 33 éves de la Huerta a CBS műsorában tárta fel a 2010 októberében és decemberében történt esetet.

Azt mondta, Weinstein mindkétszer leitatta, és megerőszakolta őt.

A Los Angeles-i rendőrség egy 2015-ös és egy 2013-as ügyet vizsgál, utóbbit egy olasz színésznő és modell bejelentése nyomán.

A New York Times és a New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai után az elmúlt hetekben nők tucatjai, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, illetve európai színésznők is azzal álltak a nyilvánosság elé, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, és több nő nemi erőszakkal is megvádolta. Annabella Sciorra, a Maffiózók szereplője a múlt héten arról beszélt, hogy a producer 25 éve megtámadta a lakásán.

Fotó: Valery Hache/AFP

Az Oscar-díjas producer tagadja a vádakat. (CBS, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.