Az ISIS magára vállalta a New York-i merényletet

külföld
2017 november 03., 05:52
comments 26

"A támadó egyike volt a kalifátus katonáinak" - vállalta magára csütörtökön az ISIS a nyolc halálos áldozatot követelő keddi New York-i merényletet. Az al-Nabaa című lapban közölt írásban nem közöltek bizonyítékokat állításuk alátámasztására.

Kedden egy üzbég származású bevándorló, Sayfullo Saipov hajtott végre teherautóval nyolc halálos áldozatot követelő gázolásos támadást Manhattanben. A hét éve az Egyesült Államokban élő, 29 éves férfit többrendbeli emberöléssel és külföldi terrorszervezetnek nyújtott támogatással vádolták meg. A vádirat szerint a nyomozók az ISIS több ezernyi propagandaanyagát, videókat, szórólapokat, fotókat találtak a mobiltelefonján.

Az amerikai hatóságok szerint Saipov már az Egyesült Államokban radikalizálódott. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.