Fekete-Győr még egyszer nekifutott, hogy megmagyarázza, miért indul Juhász ellen

POLITIKA
2017 november 03., 06:09
comments 848

"Juhász Péternek nagy előnye, hogy már több mint öt éve dolgozik politikusként" - ismerte be Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Fekete-Győr ennek ellenére is ugyanabban a belvárosi egyéni választókerületben indulna jelöltként, ahol a 2014 óta önkormányzati képviselő, a polgármesterválasztáson 30 százalék szavazatot szerzett Juhász is, aki az elmúlt években rengeteget dolgozott a kerület fideszes vezetése korrupciós ügyeinek feltárásán. Mégis úgy véli, hogy ő lehet az, aki "ismeri a helyi viszonyokat, és érzelmileg is kötődik" a kerülethez, amihez "számos ponton kapcsolódik".

Másrészt úgy gondolja, hogy vele "jobban tudnak azonosulni a választókerület konzervatív polgárai". A Budapesti 1-es választókerület az I. és az V. kerületek egésze mellett a VIII. és XI. kerületek belső részeiből tevődik össze, ezek közül hagyományosan csak az I. kerület jobboldali.

Harmadrészt Fekete-Győr szerint hat hónappal a választások előtt "műbalhénak" tartja az egész ügyet. És bár állítása szerint a Momentum legfőbb célja, hogy a Fidesznek ne legyen kétharmada és vagy ne a Fidesz legyen a következő kormánypárt - mindkettő elhangzik a Magyar Nemzetnek adott interjúban -, az ellenzéki összefogástól élből elhatárolódott, mert szerinte "az összefogás koncepciója a gyakorlatban hatalamasat bukott 2014-ben". Azt azonban nem zárta ki, hogy ha valahol olyan erős független jelölt indul, akit a baloldal mellett a Jobbik is támogat, ott visszaléptessék a saját jelöltjüket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.