Hajítógéppel lőtték át Ukrajnából Szlovákiába a csempészcigit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szlovákiai Bumm arról írt az SME-re hivatkozva, hogy a kerületi ügyészség egy 9 tagú csempészbanda ellen emelt vádat cigarettacsempészet miatt, és az ügyet a Kassai I-es számú Járásbíróság elé terjesztette.

A cikk szerint a Kassai- és az Eperjesi kerületből származó bűnbanda – aminek két tagja korábban a határőrségnél dolgozott – az árut hajítógéppel juttatta át Ukrajnából Szlovákiába.

A csempészek főnöke Vladimír L. dióskai lakos volt, „ő biztosította az áru »átdobását« és ő határozta meg a légi művelet helyét és idejét is” – írja a Bumm.

Vladimír L. és a tettestársai egy márciusi éjszakán kb. 25 ezer doboz zárjegy nélküli cigit dobtak át a határon, és a bálák a 348-as és 349-es számú határpontok között, Szirénfalva közelében landoltak, ahonnan egy 200 méterre lévő ház garázsába vitték.

Fotó: illusztráció

A rendőrök még nem tudják, milyen szerkezetet használtak, de az adóelkerüléssel okozott kár 73 ezer euró lehet. (Bumm, SME)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.