Hajítógéppel lőtték át Ukrajnából Szlovákiába a csempészcigit

A szlovákiai Bumm arról írt az SME-re hivatkozva, hogy a kerületi ügyészség egy 9 tagú csempészbanda ellen emelt vádat cigarettacsempészet miatt, és az ügyet a Kassai I-es számú Járásbíróság elé terjesztette.

A cikk szerint a Kassai- és az Eperjesi kerületből származó bűnbanda – aminek két tagja korábban a határőrségnél dolgozott – az árut hajítógéppel juttatta át Ukrajnából Szlovákiába.

A csempészek főnöke Vladimír L. dióskai lakos volt, „ő biztosította az áru »átdobását« és ő határozta meg a légi művelet helyét és idejét is” – írja a Bumm.

Vladimír L. és a tettestársai egy márciusi éjszakán kb. 25 ezer doboz zárjegy nélküli cigit dobtak át a határon, és a bálák a 348-as és 349-es számú határpontok között, Szirénfalva közelében landoltak, ahonnan egy 200 méterre lévő ház garázsába vitték.

Fotó: illusztráció

A rendőrök még nem tudják, milyen szerkezetet használtak, de az adóelkerüléssel okozott kár 73 ezer euró lehet. (Bumm, SME)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.