Hajítógéppel lőtték át Ukrajnából Szlovákiába a csempészcigit

bűnügy
2017 november 03., 08:10
comments 59

A szlovákiai Bumm arról írt az SME-re hivatkozva, hogy a kerületi ügyészség egy 9 tagú csempészbanda ellen emelt vádat cigarettacsempészet miatt, és az ügyet a Kassai I-es számú Járásbíróság elé terjesztette.

A cikk szerint a Kassai- és az Eperjesi kerületből származó bűnbanda – aminek két tagja korábban a határőrségnél dolgozott – az árut hajítógéppel juttatta át Ukrajnából Szlovákiába.

A csempészek főnöke Vladimír L. dióskai lakos volt, „ő biztosította az áru »átdobását« és ő határozta meg a légi művelet helyét és idejét is” – írja a Bumm.

Vladimír L. és a tettestársai egy márciusi éjszakán kb. 25 ezer doboz zárjegy nélküli cigit dobtak át a határon, és a bálák a 348-as és 349-es számú határpontok között, Szirénfalva közelében landoltak, ahonnan egy 200 méterre lévő ház garázsába vitték.

photo_camera Fotó: illusztráció

A rendőrök még nem tudják, milyen szerkezetet használtak, de az adóelkerüléssel okozott kár 73 ezer euró lehet. (Bumm, SME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.