Hajítógéppel lőtték át Ukrajnából Szlovákiába a csempészcigit

A szlovákiai Bumm arról írt az SME-re hivatkozva, hogy a kerületi ügyészség egy 9 tagú csempészbanda ellen emelt vádat cigarettacsempészet miatt, és az ügyet a Kassai I-es számú Járásbíróság elé terjesztette.

A cikk szerint a Kassai- és az Eperjesi kerületből származó bűnbanda – aminek két tagja korábban a határőrségnél dolgozott – az árut hajítógéppel juttatta át Ukrajnából Szlovákiába.

A csempészek főnöke Vladimír L. dióskai lakos volt, „ő biztosította az áru »átdobását« és ő határozta meg a légi művelet helyét és idejét is” – írja a Bumm.

Vladimír L. és a tettestársai egy márciusi éjszakán kb. 25 ezer doboz zárjegy nélküli cigit dobtak át a határon, és a bálák a 348-as és 349-es számú határpontok között, Szirénfalva közelében landoltak, ahonnan egy 200 méterre lévő ház garázsába vitték.

Fotó: illusztráció

A rendőrök még nem tudják, milyen szerkezetet használtak, de az adóelkerüléssel okozott kár 73 ezer euró lehet. (Bumm, SME)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.