Kósa Lajos mindenkit megnyugtatott: a kormánynak fogalma sincs, mennyibe fog kerülni az ország legnagyobb fejlesztési programja

POLITIKA
2017 november 03., 18:47
comments 216

A Modern Városok Program lényege, hogy a kormány, pontosabban személyesen a minden egyes megyeszékhelyre ellátogató Orbán Viktor kétszer kétsávos gyorsforgalmi utakat, ipari parkokat, uszodákat és más fejlesztéseket ajándékoz a városok népének. Egy éve részletes cikkben vettük végig, hogy az átlátszó szavazatszerzési kísérleten kívül milyen problémák vethetők fel a programmal kapcsolatban: például az egészségügy, az oktatás és a kultúra hanyagolása.

Orbánt fogadja Kósa Debrecenben
photo_camera Orbánt fogadja Kósa Debrecenben Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Múlt hónapban beiktatták a Modern Városok Programért felelős minisztert, Kósa Lajost, aki most a Hajdú Online-nak adott interjút. Ebben sietett leszögezni, hogy fogalmuk sincs, mennyibe fog kerülni végül a program, amely 2016 közepén, 19 megyeszékhely kipipálása után még csak 1500-1700 milliárdot kóstált, de mostanra  3388 milliárd az új szám. De hol van még a vége?

„Az ország legnagyobb fejlesztési programjáról van szó, névlegesen mintegy 3388 milliárd forintról beszélünk. Ma már tudjuk, hogy az egész program többe fog kerülni, mert az építőipari árak mintegy harminc százalékkal emelkedtek, s ennek a folyamatnak nem tudjuk, hogy hol a vége”

- mondta Kósa az interjúban. Amiről eszünkbe juthatnak Orbán Viktor őszinte szavai 2015-ös érdi látogatásáról:

„Pénzt osztani könnyű, én is itt, látják, királykodok ezekkel a milliárdokkal, de közben valakinek ezért meg kell dolgozni, ezt valakinek elő kell állítani, meg kell termelni, adóként be kell fizetni.”

Tényleg ezt mondta, meg lehet nézni.

(Hajdú Online via mno.hu)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.