20 év börtönt is kaphat egy amerikai nő Zimbabwéban, mert a hatóságok szerint rosszat írt a Twitterre Mugabe elnökről

külföld
2017 november 04., 07:03
comments 92

Egy hajnali razzia során az otthonában tartóztatták le a Zimbabwéban élő, 25 éves amerikai Martha O'Donovant, amiért a hatóságok szerint a nő azt írta a Twiterre, hogy Robert Mugabe, Zimbabwe elnöke egy önző és beteg ember. O'Donovan tagadja, és megalapozatlanoknak nevezte a vádakat.

link Forrás

Ez az első eljárás Zimbabwéban, amiben Twitter-poszt miatt tartóztatnak le valakit, és mivel O'Donovan ellen nemcsak az elnök megsértése, hanem kormányellenes összeesküvés szervezése is a vád, akár 20 év börtönt is kaphat.

A hatóságok szerint a nő, aki egyébként egy szatirikus online csatorna tulajdonosa, október 11.én posztolt két képet a Twitterre, és azt írta hozzájuk, hogy „Egy önző és beteg ember vezet bennünket”. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.