20 év börtönt is kaphat egy amerikai nő Zimbabwéban, mert a hatóságok szerint rosszat írt a Twitterre Mugabe elnökről

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy hajnali razzia során az otthonában tartóztatták le a Zimbabwéban élő, 25 éves amerikai Martha O'Donovant, amiért a hatóságok szerint a nő azt írta a Twiterre, hogy Robert Mugabe, Zimbabwe elnöke egy önző és beteg ember. O'Donovan tagadja, és megalapozatlanoknak nevezte a vádakat.

Ez az első eljárás Zimbabwéban, amiben Twitter-poszt miatt tartóztatnak le valakit, és mivel O'Donovan ellen nemcsak az elnök megsértése, hanem kormányellenes összeesküvés szervezése is a vád, akár 20 év börtönt is kaphat.

A hatóságok szerint a nő, aki egyébként egy szatirikus online csatorna tulajdonosa, október 11.én posztolt két képet a Twitterre, és azt írta hozzájuk, hogy „Egy önző és beteg ember vezet bennünket”. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.