A kömlői polgármester már tudja, ki kezdte el terjeszteni a pletykát, hogy migránsok vannak a faluban

migráció
2017 november 04., 05:30
comments 280

Az észak-alföldi Kömlőn csütörtökön kezdett terjedni a pletyka, hogy

migránsok vannak a faluban.

A 2000 fős település lakosai a 2éve kitartóan uszító kormánypropaganda áldásos hatásai miatt azonnal bepánikoltak, vannak, a Magyar Nemzet helyszíni riportja szerint vannak, akik még most is rettegnek, még annak ellenére is, hogy csütörtökön már az önkormányzat is közölte a Facebookon, hogy a faluban nincsenek migránsok.

Túró Tamás polgármester azt mondta, már azt is tudják, kitől eredt a fantommigránsokról szóló pletyka: egy közmunkás nőtől, aki ráadásul nem is egy ismeretlent, hanem egy helyi férfit nézett közel-keletinek. Kömlőn nagyjából 300 közmunkás van, körükben terjedt először a pletyka, a helyi fiatalok csak később kezdték az interneten is terjeszteni.

A Magyar Nemzet riporterének két közmunkás még pénteken is bizonygatta, hogy ők bizony a saját szemükkel is látták a szörnyűséges migránsokat, egyikük azt állította, meg is szólították őt, és törték a magyart, innen lehetett tudni, hogy migránsok. Arra sajnos nem tért ki, hogy szerinte miért fizet ennyi pénzt a magyar állam a menedéki eljárás során biztosított tolmácsolásra, ha a migránsok már amúgy is törik a magyart. Egy másik nő pedig azt állította, ő az út szélén látta ülni a migránsokat, és onnan ismerte fel őket, hogy hálózsák lógott az oldalukon. Sőt, állítólag a falu határában már be is törtek néhány tanyára. Valóban, a faluban terjed egy olyan pletyka is, hogy a migránsok betörtek egy házba, és fasírtot loptak a hűtőből meg vasalt gyerekruhát a szekrényből. A ház, amelyikbe állítólag betörtek, a Magyar Nemzet riportere szerint egy rég összedőlt, romos porta.

De vannak józanabb kömlőiek is, az egyikük csak ennyit mondott:

„Mit keresnének itt migránsok? Az Orbán Viktort kellene megkérdezni, miért tömi ilyen hülyeségekkel az emberek fejét!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.