A kömlői polgármester már tudja, ki kezdte el terjeszteni a pletykát, hogy migránsok vannak a faluban

Az észak-alföldi Kömlőn csütörtökön kezdett terjedni a pletyka, hogy

migránsok vannak a faluban.

A 2000 fős település lakosai a 2éve kitartóan uszító kormánypropaganda áldásos hatásai miatt azonnal bepánikoltak, vannak, a Magyar Nemzet helyszíni riportja szerint vannak, akik még most is rettegnek, még annak ellenére is, hogy csütörtökön már az önkormányzat is közölte a Facebookon, hogy a faluban nincsenek migránsok.

Túró Tamás polgármester azt mondta, már azt is tudják, kitől eredt a fantommigránsokról szóló pletyka: egy közmunkás nőtől, aki ráadásul nem is egy ismeretlent, hanem egy helyi férfit nézett közel-keletinek. Kömlőn nagyjából 300 közmunkás van, körükben terjedt először a pletyka, a helyi fiatalok csak később kezdték az interneten is terjeszteni.

A Magyar Nemzet riporterének két közmunkás még pénteken is bizonygatta, hogy ők bizony a saját szemükkel is látták a szörnyűséges migránsokat, egyikük azt állította, meg is szólították őt, és törték a magyart, innen lehetett tudni, hogy migránsok. Arra sajnos nem tért ki, hogy szerinte miért fizet ennyi pénzt a magyar állam a menedéki eljárás során biztosított tolmácsolásra, ha a migránsok már amúgy is törik a magyart. Egy másik nő pedig azt állította, ő az út szélén látta ülni a migránsokat, és onnan ismerte fel őket, hogy hálózsák lógott az oldalukon. Sőt, állítólag a falu határában már be is törtek néhány tanyára. Valóban, a faluban terjed egy olyan pletyka is, hogy a migránsok betörtek egy házba, és fasírtot loptak a hűtőből meg vasalt gyerekruhát a szekrényből. A ház, amelyikbe állítólag betörtek, a Magyar Nemzet riportere szerint egy rég összedőlt, romos porta.

De vannak józanabb kömlőiek is, az egyikük csak ennyit mondott:

„Mit keresnének itt migránsok? Az Orbán Viktort kellene megkérdezni, miért tömi ilyen hülyeségekkel az emberek fejét!”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.