Olyan játékosak a bébipandák, hogy aludni sem tudnak, ezért inkább elzárják őket egymástól

Nagy bajban voltak a pandákat gondozó önkéntesek, amikor először szembesültek vele, a kispandák addig nem hajlandóak lefeküdni aludni, amíg van a közelükben egy másik pandagyerek, akivel játszani lehet. Pont mint a nyári táborokban, ahol az emeletes ágyakon addig szóláncoznak a gyerekek, amíg a felügyelőtanár huszonötödjére le nem pisszegi őket. A kispanda-nevelésben azóta kialakult egy bevált módszer a túl játékos kispandák megfékezésére: ha lövik a pizsit, a gondozók elzárják őket, hogy ne vonják el egymás figyelmét az alvásról.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.