Plasztikai sebészeten, a műtőasztalon nyírták ki a mexikói maffiavezért

külföld
2017 november 04., 09:01
comments 114

Az El Kalimba néven ismert Jesus Martin komoly maffiózó volt Mexikóban, az általa irányított hálózat leginkább abból szerezte a pénzét, hogy olajvezetékeket csapolt meg, majd illegálisan értékesítette az így szerzett szajrét. Az El Kalimba által vezetett banda a vezetékek megcsapolását a drogkereskedelem utáni második legjövedelmezőbb illegális tevékenységgé tette Mexikóban.

Járőröző mexikói katonák a kormány szervezettbűnözés elleni hadműveletében.
photo_camera Járőröző mexikói katonák a kormány szervezettbűnözés elleni hadműveletében. Fotó: AFP PHOTO / HECTOR GUERRERO

A vezér talpa alatt azonban kezdett egyre forróbb lenni a talaj, hiszen már nemcsak a rendőrség, hanem a rivális bandák is keresni kezdték. Jesus Martin ezért úgy döntött, hogy egy plasztikai sebésszel átoperáltatja az arcát, és eltünteti az ujjlenyomatait.

A bandavezért éppen a műtőasztalon feküdt egy plasztikai sebészeten a mexikói Pueblában, amikor egy rivális banda fegyveresei rontottak be a műtőbe, és kivégezték. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.