Huszonhat halálos áldozata van a templomi mészárlásnak Texasban

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Legalább 26-an meghaltak és 20-an megsérültek, amikor vasárnap egy férfi lövöldözni kezdett a texasi Sutherland Springs baptista templomában. Az áldozatok közül a legfiatalabb öt, a legidősebb hetvenkét éves volt. 

Fotó: ERICH SCHLEGEL/AFP

A rendőrség szerint az támadó Devin Patrick Kelley nevű, huszonéves fehér férfi volt. A támadásnál fekete ruhát és golyóálló mellényt viselt. A Ruger típusú félautomata gépkarabéllyal már az temlomon kívülről tüzet nyitott, mielőtt belépett volna az épületbe. A mészárlás után sikerült elmenekülnie a helyszínről, a holtestét a megye határában találták meg, miután ütközött az autójával. Egyelőre nem tisztázott, hogy  Kelley magával végzett vagy az őt üldöző helyiek ölték meg. 

Sutherland Springs baptista templomaFotó: CITIZENSIDE / ROGER SOLLENBERGER / CITIZENSIDE

Greg Abbott, Texas kormányzója az állam modernkori történetének legszönyűbb lövöldözésének nevezte a támadást. A Tokióban  tárgyaló Donald Trump pedig a gonosz cselekedetének minősítette. 

A rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra az áldozatok nevét, de azt tudni lehet, hogy Frank Pomeroy, a gyülekezet lelkipásztora és a 14 éves lánya is meghalt. (Guardian/ New York Times)