„Nem akarunk tolvaj nemzet lenni” -12 ezer ember tüntetett a román kormány ellen Bukarestben

külföld
2017 november 06., 10:44
comments 143
photo_camera Fotó: CITIZENSIDE/Adrian Păcurariu/Citizenside

Több mint 12 ezer ember tüntetett vasárnap este Bukarestbena román kormány ellen. A szervezők az interneten  „Nem akarunk tolvaj nemzet lenni” jelszóval hirdették meg a megmozulást, hogy  a balliberális kormánytöbbség igazságügyi reformtervezete ellen tiltakoznak, mert szerintük az politikai befolyása alá vonná az igazságszolgáltatást és meggátolná a korrupt politikusok elszámoltatását.

A tömeg a szociáldemokrata Liviu Dragnea PSD- és képviselőházi elnök, Călin Popescu-Tăriceanu ALDE- és szenátusi elnök, Tudorel Toader igazságügyi miniszter, Carmen Dan belügyminiszter és Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter lemondását követelte. 

Az emberek az „Igazságot, nem korrupciót”, „PSD a vörös pestis”, „Gyertek velünk, titeket is meglopnak” jelszavakat skandálták, közben „Takarítsuk el a tolvajlást Romániából", „Független igazságszolgáltatást" feliratú táblákat emeltek a magasba.

Az ország több nagyvárosában is zajlottak tüntetések, Kolozsváron körülbelül háromezren tiltakoztak. (Transindex/Krónika)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.