Ötvenen vettek részt a brutális verekedésben a Fradi stadionjában

2017 november 6., hétfő 11:49
190

Elárult pár részletet a Ferencváros az elmúlt évek legsúlyosabb szurkolói balhéjáról, ami a Groupama Arénában történt szombaton. Ekkor tértek vissza a stadionba a meccslátogatást a szigorúbb beléptetés miatt 3,5 évig bojkottálló ultracsoportok. Kubatov Gábor Fradi-elnök a visszatérés érdekében végül éppen a legkeményebb szurkolóknál tekintett el a vénaszkennertől. 

A meccs szünetében aztán brutálisan összeverték a tábor távollétében a szurkolást irányító eddigi vezérdrukkert. Az nem világos, hogy a Bonyha becenevű férfire azért támadtak-e rá, mert késsel megsebesített több szurkolót vagy azután rántott kést, hogy nekiestek. Mindenesetre nagyon súlyos sérüléseket szenvedett.

Kérdésekkel fordultunk a Ferencvároshoz, hiszen a stadion elvileg tökéletesen be van kamerázva, hogy mi volt a verekedés előménye, kik vettek részt a verekedésben, és a biztonsági ellenőrzés ellenére hogyan kerülehetett kés a meglincselt férfihoz.

A klub hétvégi közelményéből ugyanis az derült ki, hogy pontosan tudják, kik verekedtek. Azt írták ugyanis, hogy „a klub a rendőrséggel egyműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében, és az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját”. 

A klub azonban válasz helyett ezt küldte: 

„A 444.hu az elmúlt időben olyan mértékben volt rosszindulatú és elfogult a magyar labdarúgással, különösen a Ferencvárosi Torna Clubbal szemben, olyannyira kerülte esetünkben a tárgyilagosságot és a tényszerűséget, valamint tett közzé a klub érdekeit sértő tartalmakat, hogy ezért az FTC úgy látja, nem érdemes önökkel együttműködni.”

Szó szerint ugyanezt küldték az Indexnek is, természetesen 444.hu helyett az Indexet írva a szövegbe. Újra írtunk, amiben jeleztük, hogy nem kezelheti magánügyként a Ferencváros ezt a brutális verekedést, ami talán többet árt a magyar focinak, mint akárhány cikk, amire megsértődnek, de választ már nem kaptunk. A klub ugyanakkor kiadott egy újabb közleményt

Ebben Baranyai Imre, a Fradi biztonsági főnöke azt írja, hogy valóban vannak használható felvételeik a verekedésről, amiket átadnak a rendőrségnek. 

"Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas. Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást. A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk."

Ami azt jelenti, hogy a klub nem bontotta fel automatikusan azt a megállapodást a táborral, ami megalapozta az ultrák visszatérését, és amiben vállalták, hogy nem okoznak botrányt. 

És egészen meglepő magyarázattal szolgáltak arra is, hogyan vihetett be valaki kést a stadionba. A rendezők szerint ugyanis azt akár a farpofái közé szorítva is bevihette a megvert szurkoló. 

"A verekedésekben résztvevőknek - a vizsgálatok lezárásáig - haladéktalanul felfüggesztjük a belépésre jogosító szurkolói kártyáját, annak is, aki kést hozott be, azoknak is, akik megszegték bármilyen egyéb módon a pályarendszabályban foglaltakat. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre. Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva. A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt