Rogán körei is keresnek azon, hogy a tervezett másfélszereséért kötik be az ital-automatákat a NAV-hoz

Több 444 videó?
Szeretném

Ahogy az várható volt, a közbeszerzési adatbázisban közzétett november elsején aláírt szerződés szerint a Sagemcom Magyarország Kft. telepítheti a hazai étel- és italautomatákba a NAV-hoz való bekötéshez szükséges automata felügyeleti egységeket, méghozzá az eredetileg tervezett nettó 2,4 milliárd forint másfélszereséért, 3,9 milliárdért – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a cég alvállalkozókat is dolgoztat, például a Rogán Antal propagandaminiszter elektronikus aláírási „szabadalmát” is jegyző MobilSign Kft.-t, aminek a Rogán Antal egyik legfőbb bizalmasának tartott Kertész Balázs egykori felesége, Pozsgai Petra a tulajdonosa.

Az is érdekes, hogy a Magyar Postának az automata felügyeleti informatikai rendszerének kialakításához szüksége volt egy tanúsítványra, amit a Rogán Antal „feltalálótársaihoz” köthető Hunguard Kft. adott ki, hiszen más nem is adhatna.

Csakhogy a Hunguard egyik tulajdonosa Csík Balázs, aki a MobilSign Kft. ügyvezetője is.

Az MNO szerint a francia hátterű Sagemcomnak egy hónapja maradt, hogy Magyarország kb. 30 ezer ital-automatájába beszerelje a felügyeleti egységet. (MNO)