Rogán körei is keresnek azon, hogy a tervezett másfélszereséért kötik be az ital-automatákat a NAV-hoz

2017 november 6., hétfő 17:27
165

Ahogy az várható volt, a közbeszerzési adatbázisban közzétett november elsején aláírt szerződés szerint a Sagemcom Magyarország Kft. telepítheti a hazai étel- és italautomatákba a NAV-hoz való bekötéshez szükséges automata felügyeleti egységeket, méghozzá az eredetileg tervezett nettó 2,4 milliárd forint másfélszereséért, 3,9 milliárdért – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a cég alvállalkozókat is dolgoztat, például a Rogán Antal propagandaminiszter elektronikus aláírási „szabadalmát” is jegyző MobilSign Kft.-t, aminek a Rogán Antal egyik legfőbb bizalmasának tartott Kertész Balázs egykori felesége, Pozsgai Petra a tulajdonosa.

Az is érdekes, hogy a Magyar Postának az automata felügyeleti informatikai rendszerének kialakításához szüksége volt egy tanúsítványra, amit a Rogán Antal „feltalálótársaihoz” köthető Hunguard Kft. adott ki, hiszen más nem is adhatna.

Csakhogy a Hunguard egyik tulajdonosa Csík Balázs, aki a MobilSign Kft. ügyvezetője is.

Az MNO szerint a francia hátterű Sagemcomnak egy hónapja maradt, hogy Magyarország kb. 30 ezer ital-automatájába beszerelje a felügyeleti egységet. (MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt