Rogán körei is keresnek azon, hogy a tervezett másfélszereséért kötik be az ital-automatákat a NAV-hoz

Ahogy az várható volt, a közbeszerzési adatbázisban közzétett november elsején aláírt szerződés szerint a Sagemcom Magyarország Kft. telepítheti a hazai étel- és italautomatákba a NAV-hoz való bekötéshez szükséges automata felügyeleti egységeket, méghozzá az eredetileg tervezett nettó 2,4 milliárd forint másfélszereséért, 3,9 milliárdért – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a cég alvállalkozókat is dolgoztat, például a Rogán Antal propagandaminiszter elektronikus aláírási „szabadalmát” is jegyző MobilSign Kft.-t, aminek a Rogán Antal egyik legfőbb bizalmasának tartott Kertész Balázs egykori felesége, Pozsgai Petra a tulajdonosa.

Az is érdekes, hogy a Magyar Postának az automata felügyeleti informatikai rendszerének kialakításához szüksége volt egy tanúsítványra, amit a Rogán Antal „feltalálótársaihoz” köthető Hunguard Kft. adott ki, hiszen más nem is adhatna.

Csakhogy a Hunguard egyik tulajdonosa Csík Balázs, aki a MobilSign Kft. ügyvezetője is.

Az MNO szerint a francia hátterű Sagemcomnak egy hónapja maradt, hogy Magyarország kb. 30 ezer ital-automatájába beszerelje a felügyeleti egységet. (MNO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.