Tállai András: „A képviselő úr elég alpári hangnemet ütött meg, hogy »ellopják a közpénzt«”

2017 november 6., hétfő 13:45
189

„Milyen kár érte az államot? Semmilyen kár nem érte az államot.”

Ezt Tállai András adóügyi államtitkár mondta felháborodva a Parlamentben, miután Mesterházy Attila MSZP-s képviselő a letelepedési kötvényprogramról beszélt, és

közpénzek ellopásával vádolta meg a jelenlegi kormányt.

Mesterházy többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen külföldi befektetések történtek Magyarországon a letelepedési kötvényprogram eredményeként, és hogy mikor tervezik újraindítani a programot.

Tállai először azzal válaszolt, hogy a letelepedési kötvényprogram nem a kormányhoz, hanem az országgyűlés gazdasági bizottságához tartozik, mintha Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszter 2012 végén a gazdasági bizottság elnökeként a kormánytól teljesen függetlenül lökte volna be a programot.

A második kör arról szólt, hogy míg a Fidesz okosan pénzt hozott az országnak a letelepedési programon keresztül, addig az MSZP-sek eladósították a költségvetést, mert ők csak ahhoz értenek.

Harmadik pontban Tállai elmondta, hogy a letelepedési kötvények körül nincsen semmilyen titok, Mesterházy is bármilyen kérdésre választ kaphat az ügyben.

A választ Mesterházy nem fogadta el, és azt mondta, hogy a letelepedési kötvényprogram miatt jelentős kár érte a magyar államot, míg a kormány barátai jól kerestek vele. Azt is megjegyezte, hogy a Fidesz csak a közpénzek ellopásához ért.

Ez elképesztő vád viszont már sok volt Tállai András államtitkárnak.

„A képviselő úr elég alpári hangnemet ütött meg, hogy »ellopják a közpénzt«”

Így háborgott.

„Miről beszél? Milyen közpénz ellopásról beszél? Mit jelent, hogy kár érte az államot? Milyen kár érte az államot? Semmilyen kár nem érte az államot.”

Mondta a durva vádak alpári hangnemén megdöbbent adóügyi államtitkár. Szerinte nagyon is jó volt a letelepedési kötvényprogram, csak már nincs rá szükség.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt