Tállai András: „A képviselő úr elég alpári hangnemet ütött meg, hogy »ellopják a közpénzt«”

POLITIKA
2017 november 06., 13:45
comments 187

„Milyen kár érte az államot? Semmilyen kár nem érte az államot.”

Ezt Tállai András adóügyi államtitkár mondta felháborodva a Parlamentben, miután Mesterházy Attila MSZP-s képviselő a letelepedési kötvényprogramról beszélt, és

közpénzek ellopásával vádolta meg a jelenlegi kormányt.

Mesterházy többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen külföldi befektetések történtek Magyarországon a letelepedési kötvényprogram eredményeként, és hogy mikor tervezik újraindítani a programot.

Tállai először azzal válaszolt, hogy a letelepedési kötvényprogram nem a kormányhoz, hanem az országgyűlés gazdasági bizottságához tartozik, mintha Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszter 2012 végén a gazdasági bizottság elnökeként a kormánytól teljesen függetlenül lökte volna be a programot.

A második kör arról szólt, hogy míg a Fidesz okosan pénzt hozott az országnak a letelepedési programon keresztül, addig az MSZP-sek eladósították a költségvetést, mert ők csak ahhoz értenek.

Harmadik pontban Tállai elmondta, hogy a letelepedési kötvények körül nincsen semmilyen titok, Mesterházy is bármilyen kérdésre választ kaphat az ügyben.

A választ Mesterházy nem fogadta el, és azt mondta, hogy a letelepedési kötvényprogram miatt jelentős kár érte a magyar államot, míg a kormány barátai jól kerestek vele. Azt is megjegyezte, hogy a Fidesz csak a közpénzek ellopásához ért.

Ez elképesztő vád viszont már sok volt Tállai András államtitkárnak.

„A képviselő úr elég alpári hangnemet ütött meg, hogy »ellopják a közpénzt«”

Így háborgott.

„Miről beszél? Milyen közpénz ellopásról beszél? Mit jelent, hogy kár érte az államot? Milyen kár érte az államot? Semmilyen kár nem érte az államot.”

Mondta a durva vádak alpári hangnemén megdöbbent adóügyi államtitkár. Szerinte nagyon is jó volt a letelepedési kötvényprogram, csak már nincs rá szükség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.