Trump rakétavédelmi rendszerrel házalt a japán miniszterelnöknél

külföld
2017 november 06., 09:01
comments 39

Donald Trump a japán miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Abe Sindzó hamarosan nagy mennyiségű hadieszközt fog venni az Egyesült Államoktól.

Donald Trump és Abe Sindzó
photo_camera Donald Trump és Abe Sindzó Fotó: Pool for Yomiuri/The Yomiuri Shimbun

Arra utalva, hogy Észak-Korea az elmúlt két hónapban kétszer rakétákat lőtt át Japán fölött, Abe Sindzó elmondta, hogy hogy ha szükséges, Japán el tudja fogni a rakétákat. Az amerikai elnök hozzátette, hogy az új fegyverekkel le tudják lőni őket az égről, ráadásul az üzlet munkahelyeket teremt az amerikaiaknak, a japánoknak pedig biztonságot nyújt.

Abe Sindzó miniszterelnök bejelentette azt is, hogy Japán mennyiségileg és minőségileg is növelni fogja a védelmi képességeit az Észak-Koreával kialakult nagyon feszült viszony miatt. Kiemelte, hogy a rakétavédelmi rendszert a Japán és az Egyesült Államok között működő legális együttműködés keretében szerzik be. Japánnak továbbra sincs hadserege, de önvédelmi erőket már fenntartanak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.