Egy év alatt 4,4 millió liternyi gyomorkeserűt vásároltak a magyarok

gazdaság
2017 november 07., 05:33
comments 180
photo_camera Fotó: Fabrizio Sciami / Flickr CC BY-SA 2.0

Évente 80 milliárd forintot költenek égetett szeszekre a magyarok, írja a Világgazdaság a Nielsen piackutató felmérésére hivatkozva. A 2016 szeptembere és 2017 augusztusa közötti adatok alapján a magyarok leginkább a gyomorkeserűket kedvelik, ezekből még a vodkánál és a pálinkáknál is több fogyott.

A részletes adatok szerint a vásárolt égetett szeszek 26 százaléka gyomorkeserű, 25 százaléka vodka, 17 százaléka pálinka. A vizsgált időszakban a gyomorkeserűk népszerűsége nőtt meg a leginkább, forgalmuk az egy évvel korábbiakhoz képest 12 százalékkal, 21 milliárd forintra bővült. De nem csak összegre, térfogatra is rekordot döntöttek a gyomorkeserűk, az előző évihez képest tavaly 7 százalékkal több, összesen 44 ezer hektoliter fogyott ezekből.

A Nielsen kutatása alapján az év közben a félliteres kiszerelésű égetett szeszek a legnépszerűbbek, a kereslet csak karácsony táján, az ajándékba vett italokkal tolódik el a hagyományos hét decis kiszerelés felé. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.