Legszebb öröm: első leejtésre eltört a vadiúj iPhone X

tech
2017 november 07., 06:35
comments 207

Karcolás- és töréstesztnek vetett alá a Cnet néhány frissen kézhet kapott iPhone X mobilt. A karcot még egészen jól bírták, a törésteszt ugyanakkor jó rövidre sikerült, a készülék üvegből készült hátlapja ugyanis már az első próbálkozásra, zsebmagasságból, vagyis 90 centi magasból leejtve megrepedt. Másodjára, amikor a kijelzőre esett, az is összevissza repedezett. 

Az X-ben azonban nemcsak az arcfelismerő rendszer, az üveg hátlap és a az elejét teljes egészében elfoglaló kijelző az újdonság, hanem a korábbi modellekénél lényegesen magasabb javítási költség is. 

A legdurvább a hátlap. Ha eredeti alkatrésszel pótoltatja az ember, a hátlapcsere Amerikában 550 dollárba, vagyis 147 ezer forintba kerül, az előlap pedig 279 dollárba, vagyis 75 ezer forintba kerül, vagyis egy jó pattogós ejtés peches esetben 829 dollárba, azaz 222 ezer forintba is kerülhet. A magyar szervizek még nem kalkulálták ki az áraikat, de az nem valószínű, hogy nagyságrendddel olcsóbbak tudnának lenni. Vagyis az új IiPhone sima leejtése többe kerülhet, mint egy korábbi, vadonatúj példány. 

Az iPhone X emiatt végképp - még az elődeinél is inkább - maga lesz a megtestesült paradoxon: a gazdája óriási összeget fog kifizetni az elérhető legkifinomultabb dizájnért, amit egy pillanatig sem fog élvezni, hiszen a készülékre kénytelen azonnal ráhúzni egy annál mindenképp sokkal bumfordibb tokot. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.