Több pótlóbusszal nagyobb lenne a káosz

"A reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is nagyobb fennakadások nélkül indult az M3-as metróvonal felújításának első munkanapja" - mondta a Magyar Nemzetnek Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, aki a metrópótlás pár érdekességébe is beavatta az olvasókat. Elmondta például, hogy a pótlásra "átlagosan" 59 busz áll rendelkezésre, aminél több buszt "lehetetlenség" lenne beállítani, ugyanis az hatalmas káoszt okozna, és nem lehetne tartani a menetidőket. Azt, hogy mihez képest nem lehet többet beállítani, ha átlagosan áll rendelkezésre 59 jármű - vagyis ennél hol kevesebb, hol több áll rendelkezésre egy adott pillanatban -, az sajnos nem derült ki Bolla vezérigazgató szavaiból.

Bolla azt elismerte, hogy csúcsidőben a 12M és a 14M jelzésű, valamint az 1-es villamosok is zsúfoltan közlekedtek, de ezekben az időszakokban a metrón is nagy a tömeg. A hírekkel ellentétben állítása szerint a város más részein nem volt járatritkítás. (Magyar Nemzet via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.