Trump szerint csak még több áldozattal járna, ha szigorítanának a fegyvertartási szabályokon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai elnök szerint a szigorúbb fegyvertartási szabályok mellett sem lennének megelőzhetőek az olyan lövöldözések, mint amilyen a texasi templomban történt vasárnap. Donald Trump úgy látja, hogy a korlátozások csak még több áldozathoz vezetnének.

Fotó: JIM WATSON/AFP

Az elnök a dél-koreai sajtótájékoztatóján kérdezték szigorításokról, de Trump szerint ha a támadót üldözőbe vevő férfinak sem lett volna fegyvere, akkor 26 halott helyett több százzal több lehetett volna.

A rendőrség szerint Devin Kelley legalább 450 lőszert lőtt ki a texasi Sutherland Springs baptista templomában imádkozókra. A legfiatalabb áldozat 18 hónapos, a legidősebb 77 éves volt. Hétfőn kiderült, hogy a férfinak azért lehetett fegyvere, mer a légierő, ahol korábban szolgált, elfelejtette lejelenteni a szövetségi adatbázisokba, hogy Kelleyt korábban elítélték családon belüli erőszakért. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.