Trump szerint csak még több áldozattal járna, ha szigorítanának a fegyvertartási szabályokon

Az amerikai elnök szerint a szigorúbb fegyvertartási szabályok mellett sem lennének megelőzhetőek az olyan lövöldözések, mint amilyen a texasi templomban történt vasárnap. Donald Trump úgy látja, hogy a korlátozások csak még több áldozathoz vezetnének.

Fotó: JIM WATSON/AFP

Az elnök a dél-koreai sajtótájékoztatóján kérdezték szigorításokról, de Trump szerint ha a támadót üldözőbe vevő férfinak sem lett volna fegyvere, akkor 26 halott helyett több százzal több lehetett volna.

A rendőrség szerint Devin Kelley legalább 450 lőszert lőtt ki a texasi Sutherland Springs baptista templomában imádkozókra. A legfiatalabb áldozat 18 hónapos, a legidősebb 77 éves volt. Hétfőn kiderült, hogy a férfinak azért lehetett fegyvere, mer a légierő, ahol korábban szolgált, elfelejtette lejelenteni a szövetségi adatbázisokba, hogy Kelleyt korábban elítélték családon belüli erőszakért. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.