A Komjádi lelátóján öltöznek az úszók az elfuserált beléptetőrendszer miatt

2017 november 8., szerda 5:13
201
Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A 24.hu ír arról, hogy egy elég fontos részletre nem figyeltek oda a 3,8 milliárdért felújított Császár-Komjádi Béla Sportuszoda munkálatai során. 

Két hónapja az uszodában edző sportolók, edzők, de még a működtető személyzet is  képtelenek használni az öltözőket, sőt a ki- és beléptetésük is állandó problémát jelent az új beléptetőrendszer miatt. 

A kivitelező Épkar Zrt. az Anteus Kft.-vel szerződött le az új beléptetőrendszerre, amiben az úszók egy karpánttal tudnak belépni az uszodába és az szolgál a szekrények nyitásához, zárásához is. Ez kitűnő szisztéma rekreációs uszodák esetén, de a Komjádit 90 százalékban sportolók (KSI, Vasas, UTE, Darnyi Sportiskola, stb.) használják. Márpedig a sportolók jellemzően csapatban közlekednek, nem maguk vásárolják a jegyet, hanem a klub, ami aztán a hónap végén elszámol. Így volt legalábbis idáig, de az új rendszerben.

Verrasztó Zoltán, a Jövő SC elnöke azt mondta a lapnak, úgy tudják, hogy  a cég nem készítette még el azokat a kártyákat, amivel egyszerre több gyereket is be lehetne ellenőrzötten léptetni és amely megnyugtatóan biztosítja az uszoda és az egyesület közti elszámolást is. 

"Miközben a felújított öltöző üresen tátong, az egészen kicsi gyerekektől a felnőtt sportolókig bezárólag mindenki a lelátón öltözik, ott tárolják a cuccukat."

A felnőtt sportolók között értendő többek között a  rövidpályás Európa-bajnokságra készülő Gyurta Dániel és Kapás Boglárka, akik szintén a lelátón kénytelenek hagyni a cuccukat edzés előtt. A klubok egyelőre úgy jutnak be, hogy a biztonságiak a vészkijáraton beengedik őket és spirál füzetbe vezetik, melyik klub nevében hányan léptek az uszodába. Bónusz: kifelé a biztonságiak egyesével csempészik ki a sportolókat a vészkijáraton. Üzemeltető cég első reakciója az újságírók felé:

„Mi köze a sajtónak ahhoz, hogyan működik a rendszer?"

Később az Anteus ügyvezetője külön jelezte a 444-nek, hogy a fenti kérdés nem fedezi a cég teljeskörű álláspontját. 

"A TicketControl beléptető rendszerünk mindenben alkalmas arra, hogy kiszolgáljon egy sportuszodát, sok helyszínen problémamentesen, megbízóink elégedettségére működik, (...) a nyitás óta ugyanakkor az alaprendszerhez képest voltak új üzemeltetői igények (sportolói beléptetés kapcsán), amik fejlesztést igényeltek. Ezeket el is végeztük. Úgy tudjuk, hogy ez megfelelő az üzemeltetőnek és a napokban el is kezdték bevezetni az új funkciókat" - írta többek közt a vállalat nevében Nagy Balázs, aki egyeztetést is kezdeményezett az ügy miatt károsult sportklubokkal is. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt