Akár négy és fél évet is kaphatnak a verekedő Fradi-ultrák

sport
2017 november 08., 22:20

A DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek számolt be Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hogy a Groupama Arénában történt verekedés miatt elfogott két férfival szemben

„csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint. Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet."

A 24.hu megkeresésére válaszolva a Főügyészség közölte: a megvert szurkoló ellen nem indult eljárás. A kubatovistának nevezett Bonyha becenevű szurkoló az ügyészség szerint már a földön fekve, "védekezésül használta a nála lévő kést, azzal az őt megrúgó egyik gyanúsított lábát vágta meg." A rendőrség és az ügyészség is a jogos önvédelem helyzetét vizsgálja.

A verésben súlyos sérüléseket szenvedő Bonyha barátnője nyilvános Facebook-posztot tett közzé, vette észre a 24.hu. Szerinte négy srác ment ki a most visszatérő ultrák szerint kubatovista, áruló csoportból szurkolni.

"A táborvezetők átverték a klubot, mert megígérték, nem lesz bántódásuk a fiúknak. A szemükbe nem merték mondani, hogy rájuk fognak menni. Hazudik az összes. Előre kitalálták, rávettek több csoportból is embereket, aztán negyvenen rámentek Bonyhára, a többi tíz a barátjára, nála kés sem volt, de majd ezt lehet látni a felvételeken. Bonyha önvédelemből az életét védte, megölték volna"

- írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.