Egy baltával kétszáz tanyát vágott el az áramtól a gondatlan kisteleki favágó

Órákon át nem jutott áramhoz legalább kétszáz csongrádi tanya és két cég telephelye, miután egy kisteleki férfi a saját kertjében kivágott egy 10 méteres akácot, ami aztán rádőlt a villanyvezetékre, azt lerántva a közúton landolt, és mintegy bónuszként felgyújtotta az út melletti avart is. 

Egyetlen vágóeszközzel ennél jelentősebb kárt valószínűleg akarva sem lehetett volna okozni. 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság MTI által idézett közleménye szerint a csengelei önkéntes tűzoltókat riasztották először, miután az akác ágai 200 méteres szakaszon rongálták meg a vezetéket. A férfi ellen a közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és közérdekű üzem működésének megzavarása vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A vezetékrendszert néhány óra alatt sikerült helyreállítani. A rendőrség megállapította, hogy a favágó az erdő tulajdonosa; a férfi a kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.