Jövőre szinte minden ünnep hosszúhétvégét jelent, ráadásul négynaposat

ÉLET
2017 november 08., 14:39
comments 37

2018-ban annyi ünnepnap esik péntekre vagy hétfőre, illetve csütörtökre vagy szerdára, hogy rekordbeállítást jelentő 9 hosszúhétvégévé alakuló ünnepre számíthatunk. Ezek többsége ráadásul nem is 3, hanem 4 napos lesz - szedte össze az officina.hu. A dolognak természetesen meglesz az az árnyoldala, hogy hat szombaton is dolgozni kell a munkanapok csereberéje miatt.

A jövő év kapásból egy háromnapos hosszúhétvégével indul, hiszen újév napja hétfőre esik. Ezután remek sorozat következik: egyaránt négynapos ünnep lesz március 15., húsvét, és május 1. Pünkösd jövőre is háromnapos, de a nemzeti ünnepek közül egyedül augusztus 20-ának kell megelégednie egy ócska háromnapos hosszúhétvégével, mert ezt követően október 23., Mindenszentek, és szilveszter/újév is négynapos ünnep lesz, míg karácsony egyenesen ötnapos bulit jelent majd.

A fentiek a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezetében szerepelnek, hivatalossá akkor válnak, ha a rendeletet ki is hirdetik majd.

(via <a href="http://

https://proli.tumblr.com/post/167268734388/aztakurva
" target="_blank">Proli tumblr via officina.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.