Lovaskatonákat képez a honvédség

Múlt hónapban tették le az esküt, a héten pedig háromnapos intenzív alapkiképzésen is átesett a Magyar Honvédség első lovaskatona csoportja. A Sonline.hu beszámolója szerint tizennyolc kaposvári a Kaposvári Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Szakasz tagja lett. Az alapkiképzésen részt vett Decsi Katalin a lapnak elmondta, hogy 

"elsősorban a magyar öntudatom miatt vállaltam a feladatot, valamint a plusz lovaglási lehetőség vonzott."

A kiképzést vezető Nevelős László alezredes szerint a "mai, modern hadviselésben is helye van a lovaknak, mert olyan terepen is jól, illetve gyorsan lehet mozogni velük, ahová járművekkel nem lehet eljutni. A hadkiegészítő parancsnokságon kell jelentkeznie, aki katona szeretne lenni, ám azt megszűrik, kiből lehet lovas."  Hozzátette: a 120 órás kiképzés folyamatos és az eskütétellel sem kell megvárni a nagy ünnepségeket, bármikor letehető.

A honvédség célja megyénként egy-egy tartalékos lovas szakasz kiállítása, hozzá egy 500 lóra tervezett ménes felállítása. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.