Meghalt Paddles: elgázolták az új-zélandi miniszterelnök sztármacskáját

Szörnyű halálhír rázta meg Új-Zélandot: egy autó áthajtott rajta és megölte Paddles-t, Jacinda Ardern dj-kormányfő macskáját és egyik legközelebbi hozzátartozóját. Ardern októberben lett a világ legfiatalabb női kormányfője és soha nem tagadta, hogy párja mellett macskája számára az egyik legfontosabb élőlény. Paddles alias

@FirstCatofNZ

hamar sztár lett, nem csak különleges, szembefordítható hüvelykujjai miatt, hanem mert saját Twitter-fiókot indított el, Instagram-profilja is lett, sőt belerondított gazdája és Donald Trump első telefonbeszélgetésébe is.

Paddles kedden aztán sajnos meghalt, egy szomszéd találta meg, nem messze a miniszterelnök aucklandi otthonától. Azonnal állatorvoshoz szállították, de már nem lehetett megmenteni az életét. A menhelyről örökbefogadott macska haláláról a kormányfő szóvivője számolt be, de Ardern a Facebookon is meggyászolta a kis állatot. Arra kérte a vele együttérzőket, hogy támogassák a menhelyet, ahol Paddles felnőtt. 

Sokan gyászolják a Twitteren szegény Paddles-t, többek közt Új-Zéland amerikai nagykövetének kutyája is. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.