Meghalt Paddles: elgázolták az új-zélandi miniszterelnök sztármacskáját

ÁLLAT
2017 november 08., 05:52
comments 42

Szörnyű halálhír rázta meg Új-Zélandot: egy autó áthajtott rajta és megölte Paddles-t, Jacinda Ardern dj-kormányfő macskáját és egyik legközelebbi hozzátartozóját. Ardern októberben lett a világ legfiatalabb női kormányfője és soha nem tagadta, hogy párja mellett macskája számára az egyik legfontosabb élőlény. Paddles alias

@FirstCatofNZ

hamar sztár lett, nem csak különleges, szembefordítható hüvelykujjai miatt, hanem mert saját Twitter-fiókot indított el, Instagram-profilja is lett, sőt belerondított gazdája és Donald Trump első telefonbeszélgetésébe is.

link Forrás

Paddles kedden aztán sajnos meghalt, egy szomszéd találta meg, nem messze a miniszterelnök aucklandi otthonától. Azonnal állatorvoshoz szállították, de már nem lehetett megmenteni az életét. A menhelyről örökbefogadott macska haláláról a kormányfő szóvivője számolt be, de Ardern a Facebookon is meggyászolta a kis állatot. Arra kérte a vele együttérzőket, hogy támogassák a menhelyet, ahol Paddles felnőtt. 

link Forrás

Sokan gyászolják a Twitteren szegény Paddles-t, többek közt Új-Zéland amerikai nagykövetének kutyája is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.