Meghalt Paddles: elgázolták az új-zélandi miniszterelnök sztármacskáját

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szörnyű halálhír rázta meg Új-Zélandot: egy autó áthajtott rajta és megölte Paddles-t, Jacinda Ardern dj-kormányfő macskáját és egyik legközelebbi hozzátartozóját. Ardern októberben lett a világ legfiatalabb női kormányfője és soha nem tagadta, hogy párja mellett macskája számára az egyik legfontosabb élőlény. Paddles alias

@FirstCatofNZ

hamar sztár lett, nem csak különleges, szembefordítható hüvelykujjai miatt, hanem mert saját Twitter-fiókot indított el, Instagram-profilja is lett, sőt belerondított gazdája és Donald Trump első telefonbeszélgetésébe is.

Paddles kedden aztán sajnos meghalt, egy szomszéd találta meg, nem messze a miniszterelnök aucklandi otthonától. Azonnal állatorvoshoz szállították, de már nem lehetett megmenteni az életét. A menhelyről örökbefogadott macska haláláról a kormányfő szóvivője számolt be, de Ardern a Facebookon is meggyászolta a kis állatot. Arra kérte a vele együttérzőket, hogy támogassák a menhelyet, ahol Paddles felnőtt. 

Sokan gyászolják a Twitteren szegény Paddles-t, többek közt Új-Zéland amerikai nagykövetének kutyája is. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.