Nem kérette be a nagykövetet, de Orbánnal jövő héten találkozik a nemzeti konzultáció miatt az EP elnöke

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem kéreti be a magyar uniós nagykövetet, csak telefonon fog vele egyeztetni a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció ügyében az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője. Maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről, közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

A szocialista Ujhelyi István szerda délután írta Facebookján, hogy a szokásos, úgynevezett elnökök konferenciájának szerdai értekezletén napirendre került Magyarország. Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető kritizálta a nemzeti konzultációt.

Fotó: botost/444.hu

A Fidesz szabadságharcos narratívájába passzoló ügyre azonnal reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ, ami szerint Európai Parlament

"védelmébe vette Soros Györgyöt és a Soros-tervet". 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: sajnálattal látják, hogy 

"Brüsszel az európai emberek helyett a milliárdos oldalára állt", 

és ehhez asszisztál Ujhelyi István és a "Gyurcsány-párt", a Demokratikus Koalíció képviselője, Niedermüller Péter is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.