Nem kérette be a nagykövetet, de Orbánnal jövő héten találkozik a nemzeti konzultáció miatt az EP elnöke

POLITIKA
2017 november 08., 20:27

Nem kéreti be a magyar uniós nagykövetet, csak telefonon fog vele egyeztetni a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció ügyében az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője. Maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről, közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

A szocialista Ujhelyi István szerda délután írta Facebookján, hogy a szokásos, úgynevezett elnökök konferenciájának szerdai értekezletén napirendre került Magyarország. Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető kritizálta a nemzeti konzultációt.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Fidesz szabadságharcos narratívájába passzoló ügyre azonnal reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ, ami szerint Európai Parlament

"védelmébe vette Soros Györgyöt és a Soros-tervet". 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: sajnálattal látják, hogy 

"Brüsszel az európai emberek helyett a milliárdos oldalára állt", 

és ehhez asszisztál Ujhelyi István és a "Gyurcsány-párt", a Demokratikus Koalíció képviselője, Niedermüller Péter is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.