7 éve 600 millióból újították fel a X. kerület szociális bérházát, de már életveszélyes

2017 november 9., csütörtök 5:47
57

Hét évvel ezelőtt, 600 millió forintból újították fel a X. kerületi önkormányzat tulajdonában álló, Bihari utcai szociális bérházat, a 93 lakásos házban élőknek most mégis költözködniük kell, mert az önkormányzat életveszélyessé nyilvánította az épületet, és el akarja bontani. Ennek oka, hogy hét éve csak a lakásokat újították fel, a folyosókhoz viszont nem nyúltak. Ezek viszont mostanra annyira károsodtak, hogy alá kellett támasztani őket.

A felújított ház a Google utcaképén

2010-ben, a kerület új, fideszes vezetése hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést is tett a bérház felújítása ügyében, igaz, akkor még nem volt látható gond a ganggal. A rendőrség akkor megállapította, hogy ugyan a közbeszerzési törvény megsértésével kötötték meg vállalkozási szerződést, ez önmagában nem alkalmas bűncselekmény megállapítására, a kivitelező cég ugyanis a vállalt kötelezettségeinek jelentős részben eleget tett.

A bérház lakói közül most azok, akiknek nincsen hátralékuk, cserelakás-ajánlatokat kapnak, a többieket viszont egyszerűen kiteszik az ingatlanból.  De a cserelakásokkal sincsenek sokkal beljebb a lakók, sok ilyen ingatlan ugyanis nagyon rossz környéken van, és/vagy nagyon lepusztult. A Magyar Nemzet riporterének azt mondták, tudomásuk szerint a bérházból eddig egy lakó kapott normális cserelakást, amit el is fogadott.

A kiköltözés azért érinti nagyon rosszul a lakókat, mert a Bihari utcában a felújítás után kifejezetten jó lakókörülmények és lakóközösség jött létre. Többen úgy költöztek be, hogy vállalták a kapott lakás belsejének kipofozását, ez pedig értelemszerűen le is szívta a megtakarításaikat, ezért sem tudnak most olyan könnyen odébbállni. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt